Hokki JYP-Akatemian kimppuun

Kajaanin Hokki kohtaa keskiviikkona JYP-Akatemian Jyväskylässä. Linnapaidat pyrkivät ottamaan joukkueiden kolmannesta keskinäisestä kolmannen täyden pistepotin.

Mestiksen toisena oleva Kajaanin Hokki matkaa keskiviikkona Jyväskylään, missä vastaan asettuu Mestiksen toiseksi viimeisenä oleva JYP-Akatemia. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahteen kertaan kuluvan kauden aikana, joista täydet pisteet ovat jääneet kajaanilaisille maalierolla 6-1. Molemmat joukkueet pelasivat sunnuntaina, jolloin Hokki hävisi kotonaan Hermekselle luvuin 4-6, kun taas JYP-Akatemia haki kotoaan voiton Peliitoista numeroin 4-1.

— Kuten olen aina Akatemiasta sanonut niin kyseessä on työteliäs joukkue. Jukka Ahvenjärvi perustaa joukkueensa peliajatuksen siihen työntekoon ja luisteluun. Huomenna se on jälleen kerran Akatemian vastaan jutun juoni että luistelupelissä pitää pärjätä, jotta voidaan katsoa mitä illan käsikirjoitus sitten tuo tullessaan. Hikinen ja työntäyteinen iltapuhde on varmuudella lähtökohtaisesti Jyväskylässä tiedossa, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen Hokin keskiviikkoista vastustajaa.

Hokki joutuu muokkaamaan kokoonpanoa hieman, kun Jesse Väkelä sekä Markus Piispanen astuivat maanantaina armeijan tehtäviin, eivätkä ole käytettävissä viikon kolmessa ottelussa.

— Väkelän ja Piispasen poissaolot tuo jo väkisin muutoksia kokoonpanoon, kun molemmat olivat sunnuntaina pelaamassa. Antti Kurkinen tulee kokoonpanoon ja Sakari Turtiainen nousee pakistoon (Roni) Viirlaksen pariksi. Muuten puolustusparit säilyvät samana. Hyökkäysketjuja mietitään vielä hieman, miten heitä peluutetaan. Sairaslista säilyy samana, Jarkko Harjula ja Matti Kaarlela ovat sivussa hyökkääjistä ja Mikael Seppälä puolustajista, kertaa Laukkanen Hokin pelaajatilannetta.

— Seppälällä on torstaina lääkärillä tarkistus ja mies on mahdollisesti perjantaina tai lauantaina mukana pelaamassa. Tietenkään mitään riskejä ei paluun kannalta oteta, vaan hoidetaan tämä pikkukolhu kerralla kuntoon, niin ei ole päänvaivaa koko kevättä, lisää Hokki-luotsi joukkueen kapteenin tilanteesta.

 

Antti Lehtonen aloittaa Hokin maalilla keskiviikkona. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Antti Lehtonen aloittaa Hokin maalilla keskiviikkona. (Kuva: Roosa Kurkinen)

JYP-Akatemia-Hokki Synergia-areenalla keskiviikkona 6.1 kello 18.30