Hokki kaatui kolmannen kerran Hermekseen

Kajaanin Hokki taipui keskiviikkona kolmatta kertaa kuluvan kauden aikana Hermekselle, kun kokkolalaiset vetivät pisteet itselleen lukemin 4–2 (2–1, 0–1, 2–0). Hokin ottelut jatkuvat lauantaina JYP-Akatemiaa vastaan.

Keskiviikkoinen ottelu Kokkolassa alkoi Hokin kannalta synkästi, kun Markus Piispanen joutui jäähylle 11 sekuntia ottelun alun jälkeen ja jo 39 sekunnin kohdalla Hermeksen Ossi Ikonen siirsi kotijoukkeen johtoon. Hokki pääsi kuitenkin omalla ylivoimallaan tasoihin, kun Michal Kristof käänsi kiekon maalin takaa maalille ja yllätti Denis Godlan. Kellot pysähtyivät Kristofin maalin merkiksi ajassa 6.08. Hermes pääsi kuitenkin takaisin edelle vähän yli puolitoista minuuttia Kristofin maalin jälkeen, kun Tuomas Koskinen karkasi alivoimalla ja iski kiekon ohi Sami Väliharjun. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Toisen erän alkuun Hokki tuli hyvällä jalalla ja saikin palkinnon ajassa 21.40 kun Hermeksestä alkuviikolla saapunut Ville Rajala upotti kiekon Heikki Klemetin syötön jälkeen Godlan puikoista sisään. Tasatilanteessa jatkettiin pitkälle kolmatta erää, kunnes Ikonen iski illan toisensa ylivoimalla kovalla lämärillä siniviivalta. Eetu Karvinen kaunisteli vielä Hermeksen maalisaldoa 18 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin.

— Monenkirjava peli tänään meiltä pelillisesti. Hetkittäin oli ihan hyvää peliä ja silloin kun pelattiin sitä vähemmän hyvää peliä niin se oli aika heikkoa. Tulokseen eniten vaikutti se, että kaverin erikoistilannepelaaminen oli aivan eri tasoa kuin meidän, se osa-alue oli selkeästi heidän heiniään, summasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen suojattiensa otteita.

Michal Kristofin maali ei riittänyt tuomaan Hokille pisteitä Kokkolasta. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Michal Kristofin maali ei riittänyt tuomaan Hokille pisteitä Kokkolasta. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
0.39 1-0 Ikonen (Juntheikki) YV
6.08 1-1 Kristof YV
7.43 2-1 Koskinen (Ikonen, Jääskeläinen) AV
21.40 2-2 Rajala (Klemetti)
48.30 3-2 Ikonen (Juntheikki, Kivilahti) YV VoM
59.42 4-2 Karvinen (Ikonen, Nättinen) TM

Torjunnat:
Sami Väliharju 7+16+7=30
Denis Godla 20+9+5=34

Jäähyt:
Hokki 5x2min 1x10min
Hermes 4x2min

Yleisöä: 960

Seuraava ottelu: Hokki-JYP-Akatemia Kajaanin jäähallissa lauantaina 20.2 kello 17.00