Hokki Kainuu Oy teki voitollisen tuloksen

Kajaanin Hokin viime kausi sujui hyvin kaukalon ulkopuolella. Hokki saavutti asetetut tavoitteet pelillisesti, taloudellisesti ja yleisömäärällisesti.

Hokki selviytyi Suomi-sarjan pudotuspeleihin ja yleisökeskiarvo oli runkosarjassa 592 katsojaa, joka oli koko sarjan suurin. Seuraavaksi suurimman Pyryn katsojakeskiarvo oli 374 katsojaa.

Hokki Kainuu Oy:n tilikauden 5.6.2017–30.4.2018 liikevaihto oli 395 503,05 euroa. Tilikauden nettotulos oli plussalla 2705,74 euroa. Tilikausi oli yhtiölle historian ensimmäinen.

– Koko kausi oli onnistunut kaikilla mittareilla. Urheilullisesti tavoitteena oli paikka pudotuspeleissä ja katsojamäärät olivat kirkkaasti Suomi-sarjan parhaat. Myös taloudellisesti onnistuimme hyvin ja siitä pitää olla erityisen tyytyväinen, Hokki Kainuu Oy:n puheenjohtaja Pasi Halonen iloitsee.

– Taustajoukot ovat tehneet todella hyvää työtä seuran eteen ja ilman talkooväkeä pelaaminen ei onnistuisi. Heidän työnsä organisaation eteen on korvaamatonta.

Hokki Kainuu Oy on osakkeenomistajalleen voittoa tavoittelematon yhtiö, joten tilikauden voittovarat siirretään suoraan seuraavalle tilikaudelle.

Hokin kausi onnistui myös kaukalon ulkopuolella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Tavoitteena 10 prosentin liikekasvu

Hokin ensimmäinen tilikausi oli vajaa, mutta tuleva on 12 kuukauden mittainen. Se nostaa kuluja, mutta samalla yhtiön tavoitteena on liikevaihdon kasvattaminen.

Kasvua tavoitellaan ottelutapahtumatuotoissa, yritysmyynnissä sekä muiden tapahtumien kasvattamisena.

– Olemme budjetoineet seuraavalle tilikaudelle noin 10 prosentin kasvun ja tavoitteena on tehdä jälleen plussatulos. Velkaantuminen ei ole meille vaihtoehto, Halonen korostaa.

Halonen muistuttaa, että harva jääkiekkoseura pystyy tekemään plussatulosta.

– Joukkueurheilussa tulee väistämättäkin kustannuksia ja pelaamme valtakunnan sarjaa. Suomi on pitkä maa, joka näkyy heti matka- ja hotellikustannuksina, Halonen sanoo.

Halonen jatkaa hallituksen puheenjohtajana

Pasi Halonen jatkaa myös seuraavalla tilikaudella Hokki Kainuu Oy:n puheenjohtajana. Varapuheenjohtajina toimivat Olli-Pekka Hyyryläinen ja Timo Kärkkäinen.

Muut hallituksen jäsenet ovat Mika Alm, Juha Haukka, Joonas KarjalainenJyrki KorkiakoskiJukka Kärnä ja Paavo Suutari.