Hokki kärsi niukan tappion Asplövenille

Kajaanin Hokki kärsi niukan 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) tappion Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kiekkoilevalle Asplövenille. Ottelun avauserän ja samalla koko ottelun ainoaksi jääneen osuman viimeisteli runsaan 7 minuutin kohdalla haaparantalaisten Simon Olsson. Hokin maalilla pelannut Teemu Seppänen torjui ottelussa 26 kertaa, kun virkaveli Joni Puurula joutui venymään kiekon eteen peräti 34 kertaa.

– Peli oli tasainen, fyysinen ja äärimmäisen kova. Tämä oli maalin peli ja meidän parhaissa maalipaikoissa laukaukset suuntautuivat päin maalivahtia. Isosta kaukalosta huolimatta saimme hyvin vastustajan hyökkäykset kuriin ja saimme iskettyä hyviä vastahyökkäyksiä, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Mattila oli kuitenkin tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Tämä oli itselleni kolmas kerta täällä Haaparannassa ja tämä oli ehdottomasti paras peli meiltä mitä täällä on pelattu. Koko joukkue teki puolustussuuntaan juuri niitä asioita mitä haluttiin ja sitä kautta saimme myös hyökkäyspeliin ihan uudenlaista rytmiä. Homma pysyi hyvin kasassa vaikka jouduimmekin pelaamaan pienellä ryhmällä. Olosuhteisiin nähden olen oikein tyytyväinen peliesitykseen, joka oli valtavasti parempi mitä kahdessa edellisessä pelissä on pystytty esittämään.

Hokki-luotsille jäi ottelusta kuitenkin myös jotain hampaankoloon.

– Ainut asia mikä harmittaa ovat nuo tuomarit tuolla jäällä, jotka yrittivät kaikkensa tehdäkseen meidän illasta mahdollisimman hankalan ja näyttivät onnistuvan siinä erittäin hyvin. Harvoin näkee näin törkeätä puolueellisuutta mitä tänään, Mattila harmitteli.

– Lisäksi meidän ylivoimapeli oli tänään heikkoa johtuen siitä, että ylivoimakoostumukset menivät täysin uusiksi. Mutta siitä en ole huolissani, koska me olemme olleet kahdessa aiemmassa ottelussa ylivoimalla tehoikkaita ja seuraavaan matsiin saadaan jo takaisin niitä jätkiä, jotka sitä ykkösylivoimaa normaalisti pyörittävät, Mattila jatkaa.

Hokin harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona Joensuussa Jokipoikien vieraana sekä perjantaina Kajaanissa, jolloin vastaan asettuu JYP-Akatemia.