Hokki kärsi tappion voittolaukauskisassa

Kajaanin Hokki joutui taipumaan TUTOlle voittolaukauskisaan venyneessä ottelussa lukemin 5-4vl (0-1,1-1,3-2,0-0,1-0).

Hokki aloitti perjantai-illan ottelun vahvasti ja siirtyi erän puolivälissä 0-1 johtoon, kun Jevgeni Fofanovin (1+0) laukaus yllätti TUTO-maalilla torjuneen Tommi Virtasen Syöttöpisteet maalin kirjauttivat Veikko Karppinen  (0+1) ja Mika Koivisto (0+1).

Myös toisessa erässä vierailija Hokki aloitti maalinteon, kun Teddy Da Costa (1+0) siirsi Anthony Guttigin (0+1) ja Riku Toivon (0+2) esityöstä linnapaidat jo kahden maalin karkumatkalle. TUTO kuittasi maalin kuitenkin varsin nopeasti Niko Palosen toimesta, ja näin päätöserään lähdettiin Hokin johtolukemista 1-2.

Jäähyt koituivat Hokin turmioksi kolmannessa erässä

Myös kolmannen erän alkuun Hokki iski ryminällä, kun Casper Santanen (1+1) taituroi erän ensimmäisellä minuutilla vierailijat 1-3 johtoon. TUTO tuli tasoihin, kun se kykeni hyödyntämään sekä Guttigin, että Pasi Kouvalaisen jäähyt ja lyömään taululle 3-3.

Hokki siirtyi vielä kertaalleen ottelussa johtoon kun Arttu Niskakangas (1+0) kuritti viime kaudella edustamaansa seuraa ylivoimamaalilla, ja vei kajaanilaiset jälleen maalin karkumatkalle 3-4.

Vain hetki Hokin johtomaalista ja tapahtui ottelussa eniten tunteita herättänyt tilanne. Jevgeni Fofanoville tuomittiin hieman kyseenalainen kahden minuutin jäähy huitomisesta. Tämän jälkeen kun tilannetta purnaavaa Fofanovia oltiin ohjaamassa kohti jäähyaitiota hän riuhtaisi itsensä linjatuomarin otteesta irti. Tässä ottelun tuomaristo katsoi hänen rikkoneen tuomarin koskemattomuutta ottelurangaistuksen arvoisesti ja näin ollen Hokki joutui pelaamaan seuraavat seitsemän minuuttia alivoimalla.

Alivoiman ensimmäisen viisi minuuttisen Hokki pystyi vielä tappamaan, mutta jälkimmäinen kaksi minuuttinen koitui kohtaloksi. Mestiksen pistepörssin kärkipaikalle noussut Anrei Hakulinen toi turkulaiset erän kolmannella ylivoimamaalilla vielä kerran tasoihin. Loppu erä mentiin maaleitta ja siirryttiin jatkoerään. Myöskään jatkoerässä ei maaleja nähty ja näin ratkaisua haettiin voittolaukauskisasta, jossa TUTO oli tällä kertaa vahvempi ja kaksi pistettä jäivät näin ollen Turkuun.

Hokille tuomittiin ottelussa peräti 39 rangaistusminuuttia ja päävalmentaja Petri Mattila kävi ottelun jälkeen tästä syystä kuumana.

-Ketuttaa kuin pientä oravaa. Jätkät pelasi tänään todella hyvin. Vietiin peliä kun pelattiin viidellä viittä vastaan. Mutta tänään kyllä ihan rehellisyyden nimissä tuntui, että jouduttin pelaamaan sinipaitojen lisäksi myös muita vastaan. Ei TUTOn tasoinen joukkue kyllä enää tarvitse tuomareilta apuja, sen verran kova joukkue se on jo muutenkin.

Mattila näki kuitenkin myös positiivista, kun joukkue jatkaa huomenna Lempäälään LeKin vieraaksi.

-Tämä oli kyllä kaikenkaikkiaan hyvä peli meiltä ja nähtiin taas että joukkue pelasi suurella sydämellä ja söi niitä kiekkoja. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen.

Kajaanin Hokin pelit jatkuvat siis huomenna,kun se kohtaa LeKin Lempäälässä. Ottelu alkaa kello 17.00.