Hokki käy Pyryn kimppuun – Tikka viikonlopuksi vahvistamaan Hokkia

Kajaanin Hokin viikonloppu käynnistyy lauantaina vieraspelillä sarjakärkeä Nokian Pyryä vastaan. Ottelussa Hokilla on sauma maksaa kalavelkoja syyskuun lopussa kärsitystä 2–3-tappiosta.

Nokian Pyry on alkukauden aikana ollut kivenkova kotijoukkue. Kymmenessä pelatussa kotiottelussa joukkue on kerännyt kasaan 28 pistettä, eli vain kaksi pistettä alle täyden pistepotin. Ainoa pistemenetys tapahtui JHT:n isäntänä, jolloin JHT vei voiton voittomaalikilpailussa.

– Pyry on hyvä ja luisteleva joukkue, jolla on erittäin hyvät neljä kenttää. He ovat vahvassa vireessä, eilenkin he voittivat vieraissa 1–9. Meidän täytyy pystyä parhaimpaan heitä vastaan, jos haluamme pisteitä, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

Nokialaiset ovat pelanneet tällä viikolla jo kaksi ottelua. Keskiviikkona Pyry kaatoi HCIK:n kotonaan 3–2 ja perjantai-iltana Pyry haki vierasvoiton porilaisesta KHT tylysti luvuin 1–9.

– Toivottavasti pystymme iskemään heidän mahdolliseen väsymykseen, kolmas peli neljään päivään voi alkaa painaa heillä. Tänään on kuitenkin kova taistelu edessä, meidän täytyy lähteä kamppailujen kautta, kun olemme liikkeellä 11 hyökkääjällä. Tänään jokaisella miehellä on vastuuta ja tekemistä.

– 11 hyökkääjällä pelatessa meidän täytyy pelata järkevämmin. Meillä on kokemusta kolmen kentän pelaamisesta harjoituspeleistä, Hokki-luotsi muistuttaa.

Alejandro Ramirez onnistui maalinteossa edellisessä Pyry-ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

 

Hokilta lauantain ottelusta puuttuvat pelikieltoa kärsivä Roberts Locans ja loukkaantumisten takia sivussa olevat Jaakko Heiskanen, Riku Korhonen ja Peter Gápa. Locans on mukana jälleen sunnuntain KOOVEE-ottelussa.

Hokki saa viikonlopun vierasotteluihin apuja KeuPasta, kun Kristian Tikka saapuu paikkaamaan Hokin loukkaantumistilannetta. Tikan lainapesti on kahden ottelun mittainen.

Alkukauden aikana Tikka on pelannut Suomi-sarjaa kahdeksan ottelun verran HCIK:ssa tehoin 3+2.

Hokin kokoonpano Pyry-otteluun:

12 Oscar Leppänen – 8 Niki Huovinen – 16 Niko Saarenpää
15 Heikki Klemetti – 26 Martins Vitolins – 27 Tommi Klemetti
31 Erno Räisänen – 11 Jesse Niskanen – 22 Toni Koskinen
18 Kristian Tikka – – 21 Vili Kauppinen

10 Alejandro Ramirez – 95 Jarkko Heikkinen
6 Robin Ullberg – 28 Micke Niemelä
7 Juho-Ville Kyllönen – 70 Alexander Liulchuk
5 Olli-Pekka Tuikka (7. puolustaja)

35 Severi Kinnunen (AM) – 3 Joni Antikainen

Seuraavat ottelut:
La 25.11.2017 Pyry–Hokki klo 17.00
Su 26.11.2017 KOOVEE–Hokki klo 17.00
La 2.12.2017 Hokki–KOOVEE klo 17.00 (Marko Kilpeläisen juhlaottelu!)

Kristian Tikka (vas.) on pelannut tällä kaudella kertaalleen Hokkia vastaan. (Kuva: Tuomas Juntunen)