Hokki kohtaa huippuottelussa KooKoon

Kajaanin Hokki isännöi itsenäisyyspäivän huippuottelussa Kouvolan KooKoota. Kauden aiemmat keskenäiset murskaavasti voittaneen Hokin paidassa nähdään perjantaina kaksi uutta kasvoa, kun Slovenian maajoukkuepelaaja Erik Pance ja viime kauden Nuorten SM-liigan paras puolustaja Janne Pälve debytoivat KooKoo-ottelussa.

Molemmat joukkueet kuuluvat sarjaan tiiviiseen kärkikastiin. KooKoo on sarjassa neljäntenä vain neljä pistettä sarjaa johtavaa TUTOa perässä. Hokki löytyy puolestaan sarjataulukosta sijalta kuusi ja matkaa yhden pelin enemmän pelanneeseen KooKoo-nippuun on vain neljä pistettä. Heikommasta sarjasijoituksesta huolimatta Hokki on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset sekä kotona että vieraissa tyylipuhtaasti lukemin 5-1.

Sekä Hokki että KooKoo viilettävät tällä hetkellä neljän ottelun pisteputkessa. Molemmat joukkueet tahkosivat viime viikolla kolme ottelua neljän päivän sisään. KooKoo onnistui kaapimaan näistä otteluissa peräti kahdeksan pistettä, kun se kaatoi JYP-Akatemian ja HCK:n vieraissa sekä lauantain kotiottelussa sarjakärki TUTOn lukemin 5-2. Hokin viime viikko sujui vain yhden pisteen kouvolalaisia heikommin, sillä Hokki haki vierasvoitot SaPKosta ja JYP-Akatemiasta, mutta kärsi tappion voittomaalikilpailussa kotonaan Peliitoille.

Edessä kaksi ”kuuden pisteen ottelua”

Molemmat joukkueet huilasivat keskiviikon kierroksella ja näin ollen pääsevät perjantain otteluun hyvin valmistuneina ja levänneinä. Hokki-leirissä kulunut viikko on sujunut levon ja harjoittelun sopusuhtaisessa tasapainossa.

– Sunnuntai ja tiistai pidettiin vapaata harjoituksista. Viime viikko oli kova reissuviikko, niin päätimme antaa pelaajille rohkeasti lepoa. Keskiviikkona ja torstaina pidettiin hyvät harjoitukset ja me ollaan koitettu saada fyysistä ja henkistä energiaa takaisin, toteaa Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Hokilla on edessä kova viikonloppu, sillä perjantain kotipelin jälkeen Hokki suuntaa sarjavitosen Mikkelin Jukureiden vieraaksi.

– Edessä on hieno viikonloppu. Tässä lyhyessä ajassa vähän määritellään niitä joukkueita, jotka jatkavat TOP4:ssä. Siinä on nyt edessä kaksi kappaletta peräkkäin kuuden pisteen pelejä. Mennään peli kerrallaan, keskitytään ensiksi KooKooseen ja tavoitellaan siitä voittoa.

Kolmen voiton putkessa puksuttava KooKoo on Hokille tuttu vastustaja kahden edelliskauden pudotuspeleistä. KooKoo eteni molemmista sarjoista jatkoon tiputtaen linnapaidat kesälomalle. Vierasjoukkueen leiristä suurin mielenkiinto kohdistuu värikkääseen Ville Rajalaan, joka pelasi Kajaanissa kaksi edelliskautta. Vaikka Hokki on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset selvin luvuin, ei Hokki-luotsi Mattila lähde aliarvioimaan kouvolalaisia.

– Huomenna on edessä kova peli. Aikaisempien otteluiden numerot eivät kerro koko totuutta siitä, mitä kentällä on tapahtunut. Me ollaan käytetty maalipaikkamme todella hyvin hyväksemme, vaikka pelillinen hallinta on ollut KooKoolla. Meidän pitää keksiä huomiseksi uusia keinoja, vaikka tulos on ollut aikaisemmin meille hyvä. Niitä on tässä muutama päivä hierottu, katsotaan miten me saadaan ne huomenna näkyviin, Mattila linjaa.

pance_erik-768x1024

Erik Pance debytoi huomenna linnapaidassa

Pance ja Pälve debytoivat

Tiistaina Kajaanin saapunut hyökkääjä Erik Pance pelaa perjantaina ensimmäisen ottelunsa linnapaidassa. Kaksi päivää joukkueen mukana harjoittelut Slovenian maajoukkupelaaja Pance on toistaiseksi vakuuttanut Hokki-valmennuksen.

– Pancesta on jäänyt hyvä ensivaikutelma. Hän on kevytjalkainen ja hyvin tehokas luistimalla. Rannelaukaus lähtee nopeasti ja perustaidot ovat korkeaa tasoa. Hän on ollut juuri sitä, mitä viestit ja raportit hänestä kertoivat. Nyt meidän pitää antaa hänelle aikaa ja edetä maltillisesti peli kerrallaan. Ei kuitenkaan ladata odotuksia vielä pilviin huomisen pelin osalta, Mattila muistuttaa.

Pance pelaa debyyttiottelussaan samassa ketjussa Teddy Da Costan ja Arttu Niskakankaan kanssa. Pancelle on luvassa roolia myös Hokin ykkösylivoimasta.

– Alku täällä on tuntunut hyvältä. Odotan huomista ottelua innolla, Pance toteaa.

Myös viime kauden parhaaksi puolustajaksi Nuorten SM-liigassa valittu Janne Pälve tekee Pancen ohella debyyttinsä linnapaidassa.

– Lyödäään molemmat miehet uuniin ja katsotaan mistä miehet on tehty. He pääsevät huomenna näyttämään meille mitä osaavat, Mattila jatkaa.

Tunnelin päässä näkyy valoa

Hokin kokoonpanosta ovat edelleen sivussa pitkäaikaispotilaat Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Anthony Guttig ja Jevgeni Fofanov.

– Santasen ja Guttigin osalta mennään päivä kerrallaan. Santanen on ollut tämän viikon joukkueen mukana jääharjoituksissa ja myös Guttig on tekemässä pikkuhiljaa paluuta. Odotan molempien palaavan kokoonpanoon viimeistään joulun jälkeen. Fofanov palaa jääharjoituksiin ensi viikolla ja Tolonen kävi ottamassa tänään ensimmäisiä piirtoja jäähän. Heikkisen Artulla oli tänään viimeinen loppusotapäivä, joten tällä osastolla tunnelin päässä näkyy valoa, Mattila iloistee.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 16.00 Kajaanin jäähallissa. Itsenäisyyspäivän kunniaksi saat Veikkaus-kortilla kaksi ottelulippua yhden hinnalla! Tule paikalle, hyödynnä tarjous ja ota ystäväsi mukaan!