Hokki kohtaa kenraalissa Asplövenin

Kajaanin Hokki pelaa huomenna perjantaina viimeisen harjoitusottelun ennen runkosarjan alkua, kun ruotsalainen Asplöven saapuu Hokin vieraaksi Kajaaniin. Joukkueet ovat kohdanneet harjoituskaudella jo kertaalleen, kun Ruotsin toiseksi sarjatasolla pelaava Asplöven voitti Haaparannassa pelatun ottelun niukasti lukemin 1-0.

Alkavalla kaudella Asplövenin edustusasua kantaa yllään yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista kajaanilaisyleisölle tunnetuin on kaudella 2007-08 Hokissakin hyökännyt Jussi Tapio, joka voitti toissakaudella Mestiksen pistepörssin pelatessaan Vaasan Sportin riveissä. Tapio valittiin kaudella 2011-12 Mestiksen All Stars -kentälliseen. Samaiseen kentälliseen kuului myös Tapion joukkuekaveri Joni Puurula, joka pelaa nykyisin Asplövenin maalilla. Puurula valittiin tuolloin myöskin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lisäksi SM-liigassa 225 ottelua tahkonnut Eetu Qvist on tuttu nimi monille katsojille.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila on tyytyväinen menneeseen harjoitusviikkoon ja odottaa tulevaa koitosta innolla.

– Nyt ollaan saatu ehjä harjoitusviikko alle. Ensimmäistä kertaa on saatu miehet kunnolla kasaan ja niille paikoille mitä on suunniteltu. Asplöven on päässyt hieromaan meitä nenään viime aikoina, mutta huomenna laitetaan tiukasti kampoihin ja yritetään saada hyvä peli aikaiseksi. Viimeinen harjoituspeli antaa suuntaa tulevalle kaudelle.

Hokki pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Lisävahvistusta hyökkäykseen tuovat KalPa-pelaajat Pasi Kouvalainen ja Heikki Liedes.

– Joukkueen terveystilanne on hyvä. Teemu Seppänen aloittaa huomenna maalilla. Myös Teemu Virtala palaa joukkueen vahvuuteen.

Ottelu alkaa Kajaanin jäähallissa poikkeuksellisesti kello 20.00.