Hokki kohtaa keskiviikkona liigajoukkue Sportin

Kajaanin Hokki matkustaa keskiviikkona Ylivieskaan, jossa joukkue kohtaa toiseen liigakauteen valmistautuvan Sportin. Vaasalaisseuraa neljä kautta edustanut Markus Piispanen odottaa entisen seuransa kohtaamista innolla ja povaa ottelusta kovaa kamppailua. Piispanen taustoittaa jutussa myös Hokki-siirtonsa taustoja.

Kajaanin Hokki jatkaa valmistautumista tulevaan Mestis-kauteen, kun linnapaidat matkaavat Ylivieskaan Vaasan Sportin vieraaksi. Hokki nappasi viime viikolla 4-2 ja 8-0 -voitot sarjanousija RoKista. Sport kärsi päättyneellä viikolla puolestaan 4-1-tappiot Savon Sanomat -turnauksessa KalPalle ja SaiPalle.

Hokki ja Sport kohtasivat edellisen kerran tammikuussa 2014, jolloin Hokki oli Kajaanissa parempi maalein 3-2. Otteluun lisämaustetta tuo myös Markus Piispasen, Michal Kristofin ja Christoffer Seppelinin pelaaminen entistä kotiseuraa vastaan linnapaidassa.

– Oudoltahan se tietenkin tuntuu, kun ei ole tottunut pelaamaan Sportia vastaan. Vaikka joukkueessa on paljon muuttunut siitä kun olin siellä, niin löytyy sieltä vielä pari hyvää tuttua. Kovat näytönhalut on, voittoa tästä lähdetään hakemaan, Piispanen kommentoi.

Piispasen viime kausi vierähti Ruotsin 3. korkeimmalla sarjatasolla Nybro Vikingsissa, jossa laitahyökkääjä nakutti 36 otteluun mukavat tehot 8+25=33. Piispanen muistaa Sport-vuosiltaan Hokin hyvin liikkuvana ja periksiantamattomana joukkueena. Myöskään vieraspelipaikkana Kajaani ei kuulunut Piispasen suosikkeihin.

– Kyllä siitä aina pelimatkalla puhuttiin bussissa, että takin ylin nappi pitää laittaa kiinni ja Kajaanissa ei tulla pääsemään koskaan helpolla. Nyt näiden ensimmäisten treeniviikkojen perusteella voin todeta, että sama linja jatkuu täällä myös tällä kaudella. Tiedossa on se, että Sport tulee ottelussa kovaa päälle, mutta niin tullaan mekin, Piispanen vakuuttaa.

Markus Piispanen kurvailee tulevalla kaudella Kajaanissa.

Markus Piispanen kurvailee tulevalla kaudella Kajaanissa.

Laadukas valmennus ja korkeat tavoitteet Hokki-siirron taustalla

Piispasella oli päättyneen kauden jälkeen monta eri seuravaihtoa ulkomaita myöten, mutta Kajaaniin saapuminen oli lopulta 26-vuotiaalle hyökkääjälle helppo valinta.

– Olin kuullut valmennuksesta paljon hyvää jo ennen tänne tuloa. Lisäksi tykkäsin siitä, että joukkueen tavoitteet on asetettu riittävän korkealle, ihan kultamitaleille asti. Itse ainakin olen tullut tänne sitä hakemaan, Piispanen täsmentää.

178-senttinen ja 73-kiloinen Piispanen pelasi kaudet 2010-2014 Sportissa, jossa laitahyökkääjän rooli jäi enemmän puolustavaksi. Alkavalla kaudella Piispanen pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa Mestiksessä tulosyksikössä

– Ajattelen itseäni sellaisena jokapaikan höylänä. Oli jäällä sitten alivoima, ylivoima tai tasavoima, niin minut voi heittää jäälle.

Myös Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen yhtyy Piispasen mielipiteeseen hänen pelitavastaan.

– Monipuolisuus oli hyvin tiedossa, alivoimalla mies on hyvä ja ylivoimassa hänen rightin kätisyys on erittäin tärkeä asia. Sitä ei tarvitse miettiä ollenkaan, onko hän Mestikseen sopiva pelaaja, kun hänellä Mestis-kokemusta Sportista jo neljän kauden sekä kahden mestaruuden verran. Nyt hänellä on hyvä paikka lunastaa isompaa roolia Mestis-tasolla, Laukkanen komppaa.

Tulevasta Sport-ottelusta Hokki-käskyttäjä Laukkanen odottaa kovempaa kamppailua kuin kahdesta RoKi-pelistä.

– Riippumatta siitä millä kokoonpanolla Sport pelaa, niin kyllä sieltä liigajoukkue tulee vastaan. Olemme painottaneet pelaajille harjoituksissa, että tässä pelissä puolustusalueen puolustuspelaamista tulee eri tavalla kuin aiemmissa peleissä. Omaa peliähän tässä kehitetään, jotta se olisi heti kauden alussa hyvällä mallilla.

Joukkueen pelaajatilanne otteluun on kaiken kaikkiaan hyvillä kantimilla. Ainoastaan ainakin lokakuun alkuun asti huilaava Jarkko Harjula on varmuudella sivussa linnapaitojen kokoonpanosta. Harjula kuntouttaa yhä viime kevään Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä saamaansa polvivammaa.

– Lisäksi parilla pelaajalla on pientä kolhua, joten pitää katsoa, että pelaavatko he nyt keskiviikkona. Muuten tilanne on hyvä, kun myös asepalvelusta suorittavat pelaajat pääsevät joukkueen mukaan, Laukkanen päättää.

Sport – Hokki keskiviikkona 19.8. klo 18.30 Ylivieskan jäähallissa. Ottelu on nähtävä internetissä seuraavista linkeistä:
http://www.videokuva.net/live/
https://livestream.com/accounts/7698487/events/4278288