Hokki kohtaa välierissä FPS:n – ”Tässä välieräsarjassa sattuu ja tapahtuu vaikka mitä”

Kajaanin Hokki kohtaa Suomi-sarjan välierissä Forssan Palloseuran. Vastustaja selvisi lauantai-iltana. Hokki ja FPS aloittavat välieräurakan tiistaina Kajaanissa.

FPS voitti oman välieräsarjansa Nokian Pyryä vastaan voitoin 3–2. Lauantai-iltana pelattu ratkaiseva viides ottelu päättyi FPS:n voittoon 3–4. Toisessa viiteen otteluun edenneessä sarjassa Porvoon Hunters voitti JHT:n ratkaisevassa ottelussa 4–2.

Suomi-sarjan välieräparit:
Hokki–FPS
K-Espoo–Hunters

Välieräsarjojen voittajat etenevät Mestis-karsintoihin. Paikka karsintoihin irtoaa kolmella voitolla.

Suomi-sarjassa ei pelata erikseen finaaleita, joten mestaruuden voittaa korkeammalta sijalta Mestis-karsintoihin etenevä joukkue. Mikäli Hokki etenee Mestis-karsintoihin, voittaa Hokki myös Suomi-sarjan mestaruuden.

Pääseekö Hokki tuulettamaan Suomi-sarjan mestaruutta? (Kuva: Tuomas Juntunen)

Odotettavissa kiihkeä välieräsarja

Hokki katkaisi oman puolivälieräsarjan torstaina, kun FPS:n sarja venyi aina lauantaille saakka. Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen näkee, että rasitusetu on Hokilla.

– Toivotaan, että ylimääräinen rasitus näkyy sarjan aikana kentällä. Saimme pari tärkeää lepopäivää ja pääsemme palaamaan sunnuntaina tuorein mielin hallille, Niiranen sanoo.

Hokin ja FPS:n keskenäiset ottelut runko- ja jatkosarjassa menivät Hokille 2–1.

– FPS on isokokoinen ja kamppailuvahva joukkue, joka on todella hyvin sitoutunut omaan pelitapaan. He olivat viimeksi hyviä kotonaan Forssassa.

Niirasen mukaan puolivälieräsarjassa D-Kiekkoa vastaan tunnetila ei noussut vielä aivan korkeimmalle pudotuspelitasolle. FPS-sarjasta Hokki-käskijä odottaa kuitenkin erittäin kiihkeää.

– FPS-sarjassa mennään varmasti askel eteenpäin tunnetilassa. Jo runkosarjapeleissä FPS:ää vastaan oli kentällä paljon tunnetta, joten tässä välieräsarjassa sattuu ja tapahtuu vaikka mitä, Niiranen lupaa.

Välierien aikataulu

Ti 12.3. klo 18.30 Hokki–FPS
To 14.3. klo 18.30 FPS–Hokki
La 16.3. klo 17.00 Hokki–FPS
Su 17.3. klo 18.00 FPS–Hokki (tarvittaessa)
Ti 19.3. klo 18.30 Hokki–FPS (tarvittaessa)

Välierälippujen ennakkomyynti Hokin toimistolla alkaa maanantaiaamuna kello 9. Hokin toimisto avoinna arkisin klo 9–15.