Hokki kukisti Asplövenin

Viimeisen harjoitusottelun ennen runkosarjan alkua pelannut Kajaanin Hokki selätti voittalaukauskisaan venyneessä ottelussa Asplövenin lukemin 3-2vl.

Hokki sai otteluun erinomaisen alun, kun Timo Hiltunen siirsi linnapaidat johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla. Ylivoimalla kiekko toimitettiin suoraviivaisesti kohti maalia, jossa pitkän ja varsin sekavan väännön jälkeen Hiltunen pääsi tökkäämään kiekon verkon perukoille. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Ville Hyvärinen ja Casper Santanen. Muuten erä oli varsin tiukkaa puolustamista, kuitenkin Asplövenin hienoisessa hallinnassa.

Toisessa erässä Asplöven jatkoi tiukkaa painostusta, mutta Hokki iski vastahyökkäyksistä jälleen tervästi vastaan. Kun toista erää oli käyty kuusi minuuttia, saivat vierailijat kiekon jo kertaalleen maaliin. Maali kuitenkin hylättiin, sillä tuomaristo tulkitsi Asplövenin pelaajan olleen maalivahdin alueella. Vain vajaa minuutti edellisestä ja Hokki siirtyi kahden maalin johtoon. Asialla oli varsin pirteän ottelun pelannut neloskenttä Veikko Karppisen johdolla. Hyvän painostuksen päätteeksi Karppisella oli varsin helppo työ siirtää kiekko lähes tyhjään maaliin.

Aivan erän loppuun Asplövenin jatkuva painostus lopulta toi tulosta myös maalin muodossa, kun Thomas Wallgren kavensi erätaukolukemiksi 2-1.

Kolmannen erän ainoasta maalista vastasivat vierailijat ja näin ollen voittolaukauskisaan siirryttiin tasalukemissa 2-2. Voittolaukauskisan ainokaisesta vastasi kotijoukkueen Anthony Guttig ja sen myötä kajaanilaisjoukkue pääsi viikonlopun viettoon komean voiton siivittämänä.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.
-Sitkeä taistelu joukkueelta. Asplöven oli tänään kiekollisesti vain niin hyvä, että pakotti meidät melkoiseen puolustustaisteluun. Meidän jätkät petrasi koko pelin ajan ja varsinkin kolmas erä oli meiltä todella hyvää puolustamista. Tehtiin pelin aikana pieniä muutoksia ja mukauduttiin vähän vastustajan mukaan. Kyllä siellä oli näkyvissä niitä asioita joita ollaan harjoiteltu. Nyt kuitenkin pitää olla kärsivällinen, sillä eihän me olla tällä joukkueella harjoiteltu kuitenkaan vasta kun viikko. Vaikka peli ei vielä missään nimessä ole vielä valmista, niin oli positiivista nähdä että pystyttiin taistelemaan voitosta Asplövenin tasoista joukkuetta vastaan.

Kajaanin Hokin seuraava ottelu käydään tulevana keskiviikkona 11.9, jolloin se kohtaa sarja-avauksessa kotonaan Joensuun Jokipojat.