Hokki kukisti sarjakärki Sportin

Teemu Seppäsen nollapeli ja vahva alivoimapelaaminen toivat Hokille kauden seitsemännen voiton numeroin 4-0 (0-0,2-0,2-0).

Vierailija Vaasan Sport tuli ottelun alkuun todella vahvasti ja sillä oli ensimmäisessä erässä omat paikkansa kolmen saamansa ylivoiman myötä. Hokki kuitenkin selviytyi kuitenkin vaasalaisten alkurynnistyksestä taistelemalla ja toiseen erään lähdettiin tasalukemista 0-0.

Toisen erän alkuun Hokki pääsi myös ensimmäisen kerran ylivoimalle, ja se toikin heti toivotun tuloksen. Vieraiden Ari Gröndahlin jäähy ei ehtinyt vanheta kuin ainoastaan 22 sekuntia kun Hokki iski. Jarkko Heikkinen (1+0) iski kauden avausosumansa ottelun parhaana palkitun Teemu Virtalan (1+2) loistavasta syötöstä. Erän loppupuolella Hokki siirtyi vielä kotijoukkueen riemuksi 2-0 johtoon, kun Virtala iski kiekon maaliin Riku Toivon (1+2) ja Teddy Da Costan(0+2) esityöstä.

Kolmannessa erässä vierailijat aloittivat raivoisan takaa-ajon, mutta loistavan ottelun pelannut Teemu Seppänen (34torjuntaa) torjui kaiken mahdollisen ja uhrautuvasti pelannut Hokki-puolustus hoiti loput. Hokki lisäsi vielä päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla  johtoaan Toivon 3-0  ylivoimaosumalla ja lopullisen niitin kolmen pisteen voittoon iski Anthony Guttig(1+0) tyhjään maaliin.

-Joukkueen taisteluilme oli kiitettävä tänään. Olimme kärsivällisiä ja kurinalaisia ja pystyimme  eliminoimaan ne isot virheet joita on viime peleissä tullut. Myös alivomapeli sai tänään rutkasti tarvitsemaansa itseluottamusta, kertasi Hokin päävalmenutaja Petri Mattila taiston jälkeen.

Myös Seppäsen kauden ensimmäinen nollapeli sai Mattilan hykertelemään.

-Tuolla on nyt kopillinen iloisia miehiä meidän maalivahdin puolesta. Haluttiin auttaa myös maalivahtia saamaan onnistumisia ja saada hymy takaisin suupieliin ja onnistuttiin siinä.

Hokin ottelut jatkuvat lauantaina, jolloin se kohtaa kotonaan LeKin.

seppanen

Teemu Seppänen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.