Hokki lähtee vuoteen 2019 historiallisessa voittoputkessa

Suomi-sarjaa johtava Kajaanin Hokki palaa joulutauolta kaukaloon tulevana viikonloppuna. Hokilla on edessä kotiottelut FPS:ää ja Titaaneita vastaan.

Hokki porskuttaa tällä hetkellä historiallisessa 17 ottelun voittoputkessa, mikä on Hokin uusi seuraennätys. Edellisen kerran Hokki hävisi 20. lokakuuta Huntersille vieraskaukalossa luvuin 4–3.

2000-luvulla Hokin pisin voittoputki on 12 peräkkäistä voittoa Mestis-kaudelta 2006–2007.

Hokki on pelannut historiassa kaksi 16 ottelun tappiotonta putkea 2.10.–25.11.2004 ja 18.11.2006–10.1.2007. Tasapelikäytäntö poistui Mestiksestä kauden 2006–2007 jälkeen.

 

Melkoisia lukuja, vai miltä kuulostaa, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen?

– Kieltämättä kuulostaa hyvältä. Olemme pystyneet ottamaan hyvin pisteitä, mutta emme ne niitä voittoja sen kummemmin laskeskele valmentajakopissa. Antaa muiden laskea niitä.

Mitkä asiat ovat pitkän voittoputken taustalla?

– Joukkueessa on hyvä yhdessä tekemisen meininki ja hyvä joukkuehenki. Lisäksi meillä on isoja ratkaisijoita, joita vaan tarvitaan pelien voittamiseen tällä tasolla. Kun jollakin on ollut vaikeampaa, niin joku toinen ratkaisija on noussut esille.

– Kaikki pisteet ovat runkosarjan lopussa yhtä arvokkaita ja olemme pystyneet ottamaan välillä pisteitä vähän huonommallakin pelillä. Voittoputkesta huolimatta tiedostamme itse, että millä tasolla pelin pitää olla, ja tämä taso ei vielä riitä.

Joukkue palaa keskiviikkona 12 päivän joulutauolta. Millä mielin palaatte harjoituksiin?

– Syksy oli meille raskas, sillä pelasimme pitkään kolmella kentällisellä. Tauko tuli hyvään paikkaan ja pelaajat saivat nyt rauhassa ladata akkuja.

– Pääsemme aloittamaan kevätkauden hyvästä tilanteesta, sillä pääsemme pelaamaan kotona ja koko ryhmä on tällä hetkellä terveenä. Kun rosterissa on 9 puolustajaa ja 15 hyökkääjää, se tuo harjoituksiin hyvän kilpailutilanteen.

Mitkä ovat pelin suurimmat kehityskohteet kevätkaudella?

– Puolustus- ja viisikkopelaaminen ovat meillä isoja teemoja. Jotkut tykkäävät lyödä pelikirjan lukkoon syyskuun alussa, mutta mielestäni joukkueen pelitapa muotoutuu syksyn aikana pelaajamateriaalin mukaan.

– Hyökkäyspelaaminen meillä kyllä toimii ja hyökkäyspäässä pelaajilla on vapaat kädet, kunhan pelaaminen on turvallista. Koko viisikon puolustaminen on meillä iso prioriteetti: panostamme siihen jääharjoituksissa sekä videopalavereissa.

Hokki on varmistanut paikan ylemmässä jatkosarjassa ja myös suora pudotuspelipaikka (7 parhaan joukossa) näyttää todennäköiseltä. Mitä menestyminen kevään pudotuspeleissä vaatii?

– Aivan ensimmäiseksi se vaatii hyvähenkisen ja kiinteän joukkueen. Tämän kauden joukkue on paljon kiinteämpi kuin viime kaudella.

– Sellainen joukkue pärjää keväällä, joka on valmiina tekemään kaikkensa voiton eteen, esimerkiksi blokkaamaan laukauksia. Lisäksi joukkueen isojen yksilöiden pitää nousta esiin. Uskon, että meillä niitä yksilöitä myös löytyy joukkueesta.

Tulevat ottelut:

La 5.1. klo 17.00 Hokki–FPS
Su 6.1. klo 16.00 Hokki–Titaanit

Osta lippupaketti tammikuun otteluihin!