Hokki luottaa kainuulaiseen valmennusosaamiseen – Niiranen ja Häkkinen muodostavat valmennuskaksikon

Kajaanin Hokin tulevan kauden valmennuskuviot ovat selvillä. Suomi-sarjassa pelaavan Hokin valmennuskaksikon muodostavat kajaanilaiset Jukka Niiranen ja Pasi Häkkinen.

Jukka Niiranen, 49, on pitkän linjan kajaanilainen valmentaja. Hän toimi Hokin Mestis-joukkueen apuvalmentajana kausina 2006–2010, jolloin Hokki juhli Mestiksen mestaruutta, hopeaa ja pronssia. Lisäksi Niiranen on toiminut Hokin A-junioreiden päävalmentajana kolmen kauden ajan vuosina 2010–2013.

Kausilla 2014–2017 Niiranen valmensi Iisalmen Peli-Karhuja, joka voitti keväällä 2016 Suomi-sarjan mestaruuden ja nousi Mestikseen. Hän on viimeisin päävalmentaja, joka on nostanut joukkueen Suomi-sarjasta pelaamalla Mestikseen.

– On mukava palata Kajaaniin, Hokki on ollut aina minun seurani. Hieno asia, että saatiin tänne osakeyhtiö, mikä haluaa jatkaa jääkiekkotoimintaa Kajaanissa ja Kainuussa. Töitä on paljon edessä, se on selvä. Lähdetään kuitenkin aika nollapisteestä liikkelle, Niiranen kommentoi.

Kajaanin Hokin uuden taustayhtiön Hokki Kainuu Oy:n tavoitteena on tehdä Hokista enemmän maakunnan yhteinen juttu. Tarkoituksena on myös tehdä pelaajapolusta junioreista edustusjoukkueeseen entistä kivuttomampi.

– Hokille on hirveän tärkeää, että olemme kajaanilainen jääkiekkojoukkue ja kainuulainen jääkiekkojoukkue, joka pyrkii tarjoamaan junioreille reitin ylöspäin. Samalla joukkueen tulee tietysti pysyä kilpailukykyisenä, joten pelaajia tulee olemaan myös muualta.

– Töitä on paljon edessä, nyt kun on saatu asiat selväksi valmennuksen osalta, niin avataan pelaajakartoitus. Se on selvää, ettei meillä tule olemaan koko joukkue kasassa kun elokuussa lähdetään jäille. Luulen meidän joukkueen muotoutuvan siinä elo-syyskuun vaihteessa siihen malliin, millä tulemme pelaamaan sarjassa, Niiranen päättää.

Jukka Niiranen toimii Hokin päävalmentajana seuraavat kaksi kautta.

”Mielenkiintoinen projekti”

Pian 40 vuotta täyttävä Pasi Häkkinen toimii tulevalla kaudella Niirasen apuvalmentajana. Häkkisen vastuulla on myös maalivahtien valmentaminen, josta hän on vastannut Hokissa myös kahden viime kauden ajan. Häkkinen toimii uudessa osakeyhtiössä myyntiedustajana.

Pelaajaurallaan maalivahtina pelannut Häkkinen torjui urallaan 126 ottelua SM-liigassa sekä teki mittavan uran ulkomailla. Häkkinen torjui myös Hokin maalilla seuran ensimmäisellä Mestis-kaudella 2002–2003, jonka jälkeen hänet valittiin Mestiksen ensimmäiseen all-stars -kentälliseen. Hänen mittava ura päättyi keväällä 2015, jonka jälkeen hän on muuttanut Kajaaniin.

– Mielenkiintoinen projekti lähtee nyt Jukan kanssa käyntiin. Nyt ruvetaan kasaamaan joukkuetta, että saataisiin kasaan mahdollisimman laadukas ryhmä Suomi-sarjaan. Aletaan rakentamaan uutta, Häkkinen kommentoi.

Osana Häkkisen sopimusta on myös Hokin juniorimaalivahtien kanssa työskentely, joka ajaa osaltaan Hokin tavoitetta parantaa pelaajapolkua junioreista edustusjoukkueeseen.

– Yritämme tällä rakentaa juniorimaalivahtien pelaajapolkua paremmaksi, että tulevaisuudessa nähtäisiin kajaanilaisia maalivahteja Hokin edustuksessa, Häkkinen linjaa.

Niirasen sopimus Hokin kanssa on 2-vuotinen ja Häkkisen sopimus kattaa tulevan kauden.

Tulevan kauden pelaajarunko julkistetaan lähiaikoina.