Hokki marssi vakuuttavaan voittoon myös vajaamiehisenä

Kajaanin Hokin vahvat otteet jääkiekon Mestiksessä saivat jatkoa myös lauantaina, kun linnapaidat kaatoivat sarjanelosen SaPKon vakuuttavin 6–1 (3–0, 2–1, 1–0) -luvuin. Kolmannen peräkkäisen voiton napannut kajaanilaisryhmä kohenteli voitolla asemiaan sarjan kakkospaikalla.

Mestiksessä sarjakakkosena tukevasti majaileva Hokki nappasi lauantai-iltana kolmannen peräkkäisen voiton, kun Hokki marssi SaPKoa vastaan leveään 6–1-kotivoittoon. Otteluun pahasti vajaamiehisenä lähtenyt Hokki viimeisteli tehokkaasti, eikä päästänyt tiiviillä viisikkopuolustamisella vieraita maalipaikoille.

– Ensinnäkin kiitokset menee apuvalmentaja Antti Turuselle, joka oli tehnyt taas hyvää työtä videoiden kanssa SaPKon pelaamisesta. Iso kiitos myös pelaajille, jotka valmistivat itsensä otteluun hyvin niiden ohjeiden mukaan. Omaksi rooliksi jäi lähinnä hyökkääjien peluuttaminen ja pelitapahtumasta nauttiminen tänä iltana, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kiittelee.

– Lähdettiin taas puolustuksen kautta repimään ja raastamaan. Tehtiin sitä hyvin ja sen jälkeen pystyttiin myös hyökkäämään. Oltiin tänään omissa maalipaikoissa hyvin tehokkaita varsinkin avauserässä. Numerot menivät ehkä tähän kokonaisuuteen nähden liian isoiksi, mutta olen tyytyväinen joukkueen suorittamiseen, Laukkanen jatkaa.

Voitto oli kajaanilaisryhmälle jo kauden viides SaPKosta. Pisteet ovat menneet keskinäisissä otteluissa Hokille puhtaasti 15–0. Myös yhteismaalit ovat Hokille murskaavasti 23–8. Kajaani on ollut pässipaidoille myös aiemmilla kausilla hankala vieraspaikka, sillä savonlinnalaisten edellinen puhdas vierasvoitto Kajaanista on reilun kolmen vuoden takaa (3.11.2012: Hokki–SaPKo 2–4). Joukkueet kohtaavat runkosarjassa vielä kertaalleen maaliskuun alussa Kajaanissa.

Taneli Siikaluoma iski lauantaina Mestis-uransa avausosuman. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Taneli Siikaluoma iski lauantaina Mestis-uransa avausosuman. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Puolustajat voiton takuumiehinä 

Hokin avausmaaleista vastasivat illan otteluun puolustajan tontilta hyökkääjäksi siirretyt pelaajat. Avausosumasta vastasi Mestis-uran avausosumansa viimeistellyt Taneli Siikaluoma, joka ujutti kiekon maalin venäläisvahti Aleksandar Georgievin suojusten kautta maaliin. Ottelun voittomaaliksi jääneen 2–0-maalin viimeisteli pitkän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Sakari Turtiainen. Hokin vahvan avauserän kruunasi Joni Piipponen (1+2), joka taisteli hyökkäyspäässä kiekon itselleen ja iski alivoimalla jo kauden 9. osumansa.

Hokin maalijuhlat jatkuivat heti toisen erän alussa, kun Piipponen taisteli tällä kertaa kiekon Markus Piispaselle (2+1), joka viimeisteli kiekon lähietäisyydeltä varmasti SaPKo-maaliin. Erän puolivälissä Hokki onnistui vielä kertaalleen ylivoimalla, kun tehopuolustaja Risto Mattilan lyöntilaukaus upposi vastustamattomasti ohi Georgievin. Myös SaPKo onnistui avaamaan maalihanansa ottelun toisessa erässä, kun puolustaja Iiro Sulin kavensi lukemiksi 5–1.

SaPKo sortui ottelun ratkettua jäähyilyyn, kun Joonas Hyttisen ja Paavo Ylipaino saivat kumpainenkin kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Juuso Forsström puolestaan hölmöili itsensä suihkuun reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun SaPKo-sentteri keihästi Hokin Markus Korkiakoskea 5+20 minuutin rangaistuksen arvoisesti.

– Ei tässä ole mitään selittelemistä. Kotijoukkue huilasi eilen ja me reissattiin vielä tänä aamuna 350 kilometriä eilisen RoKi-ottelun päälle, joten kyllähän sen näki heti alkumetreistä, että energiavarat oli syöty. Vastassa oli sarjan paras kamppailujoukkue ja paras joukkue, joka tulee kovaa iholle. Ei vaan riittänyt joukkueella tänään energiat kamppailla voitosta, SaPKon pääkäskijä Pasi Räsänen tunnustaa.

Ottelun ikävin episodi nähtiin 53. peliminuutilla, kun Hokki-vahti Antti Lehtonen loukkasi itseään kiekontavoittelutilanteessa. Lehtonen talutettiin pois jäältä, jonka jälkeen Hokin maalilla torjuntavastuun otti Tuukka Smura.

Piipponen: ”Intin jälkeen elämä alkaa hymyilemään”

Laitahyökkääjä Joni Piipponen toimi jälleen kerran Hokin voiton takuumiehenä. Piipponen iski otteluun tehot 1+2 ja keräsi ottelussa Markus Piispasen jälkeen hyökkääjistä eniten peliaikaa pelaten peräti 22:07 minuuttia. Hokki tahkosi ottelun läpi kolmella ketjulla, mutta Piipposen mukaan peli oli siitä huolimatta hyvin linnapaitojen hallussa.

– Pelattiin todella hyvä peli, ei annettu kaverille hirveästi palaa. Toki onhan kolmella ketjulla pelaaminen välillä aika rankkaa, mutta hyvin ovat nyt vetäneet Siikaluoma ja Turtiainen hyökkääjinä. Tänään molemmille maalit mieheen, joten ei voi valittaa. Hauskaa oli taas päästä pelaamaan, Piipponen kuvailee.

21-vuotias Piipponen on noussut viime aikoina Hokin tehokkaimmaksi pelaajaksi. Miehen itsensä mukaan syy löytyy siviilipuolelta, sillä Piipponen suoritti syksyllä pelaamisen ohella asepalvelusta. Alkukauden 19 ottelussa Nurmijärven Kurran kasvatti keräsi vaatimattomat tehot 2+2, mutta asepalveluksen loputtua laitahyökkääjä on takonut 12 otteluun hurjat tehot 7+6. Myös teholukema on jäänyt plussan puolelle seitsemän osuman verran.

– Totesin silloin kun intti loppui 17. joulukuuta, että nyt elämä alkaa hymyilemään ja nyt alan nauttimaan tästä pelaamisesta ihan toden teolla. Nyt tuntuu peli kulkevan, välillä on tullut maaleja sellaisista tilanteista, mistä ei ole aiemmin tällä kaudella uponnut. Tehojen myötä pelaamiseen on tullut myös lisää itsevarmuutta.

Loppukautta kohden katsottaessa Piipponen uskoo Hokin pääsevän alkukauden tapaiseen hyvään vireeseen. Piipposen mukaan hyvä vire löytyy kovan työnteon kautta.

– Kyllä tämä taas hyvältä näyttää, ollaan saatu hyvin viime peleissä pelaamista kasaan. Jos me nyt jaksetaan tehdä näin paljon hommia kolmella ketjulla, niin kyllä me jaksetaan entistä enemmän painaa hommia, kun saadaan neljäs ketju mukaan ja vaihtoihin tulee pidempiä palautuksia. Luotetaan vaan omaan pelaamiseen, kyllä niitä maalipaikkoja tulee ja niistä vaan laitetaan sisään, Piipponen päättää.

Hokki pelaa seuraavan kerran tulevana perjantaina, kun linnapaidat matkaavat sarjakärki Jukureiden vieraaksi Kalevankankaalle. Seuraavan kotiottelu on vuorossa tulevana lauantaina Lempäälän Kisaa vastaan.

Joni Piipponen on ollut kuluvan vuoden puolella Hokin tehokkaimpia hyökkääjiä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Joni Piipponen on ollut kuluvan vuoden puolella Hokin tehokkaimpia hyökkääjiä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
3.40 1-0 Siikaluoma (Kurkinen)
9.11 2-0 Turtiainen (Korkiakoski, Piispanen) VoM
16.34 3-0 Piipponen AV
25.39 4-0 Piispanen (Piipponen)
31.29 5-0 Mattila (Kristof, Klemetti) YV
33.21 5-1 Sulin (Lahtela, Markkula)
58.21 6-1 Piispanen (Korkiakoski, Piipponen) VT YV

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+7+3=17 (vaihto 53.18)
Tuukka Smura 0+0+0=0
Aleksandar Georgiev 2+10+8=20

Jäähyt:
Hokki 3x2min
SaPKo 4x2min 1x5min 2x10min 1x20min

Yleisöä: 688

Seuraava ottelu: Jukurit-Hokki perjantaina 5. helmikuuta Kalevankankaan jäähallissa.