Hokki matkaa Etelä-Suomeen viikonlopuksi

Kajaanin Hokin ottelut jatkuvat viikonloppuna Etelä-Suomen kiertueella. Ensin vastaan asettuu perjantaina Kiekko-Vantaa ja lauantaina linnapaidat vierailevat Heinolassa Peliittojen luona.

Keskiviikkona RoKin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1 kaatanut Hokki jatkaa otteluitaan perjantaina Kiekko-Vantaan vieraana. Sarjassa sijaa 11 hallussa pitävä vantaalaisjoukkue pelasi Hokin tapaan keskiviikkona kotonaan, kaataen LeKin Trio Areenalla luvuin 5–2. Voitolla lohipaidat katkaisivat neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

— Vantaalla on samat valmentajat kuin viime kaudella ja molemmat ovat entisiä puolustajia. Ainakin viime vuonna he pelasivat ja puolustivat hyvin tiiviillä viisikolla, ilmaisia maalipaikkoja ei ainakaan lähtökohtaisesti ole luvassa huomenna. Joukkueella täytyy tehdä iso työmäärä niin maalinteko- kuin maalinestopelissä. Kaikille on varmasti tiedostunut alkukaudesta, että sen työmäärän pitää olla vieraspeleissä astetta isompi kuin kotona, jotta pisteille olisi näissä peleissä mahdollisuus päästä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi.

Hokin vierasottelut eivät ole alkukauden aikana sujuneet toivotulla tavalla. Viidestä ottelusta ei ole kajaanilaisjoukkueelle tullut yhtään pistettä. Maaliero aiemmista vierasotteluista on 10-19.

— Osissa peleistä olemme pelanneet huonommin kuin kotijoukkue ja muutamassa pelissä olemme olleet tilastollisesti parempia kuin kotijoukkue, mutta ollaan eri syistä hävitty. Jokaisen tappion syyt ja seuraukset on kerrottu pelaajille. Isossa kuvassa se varmasti vaatii kärsivällistä työtä vaihdosta toiseen, että saataisiin avattua pistetili vieraissa tällä reissulla, Hokki-luotsi kommentoi.

Kokoonpanoon linnapaidoilla tapahtuu pientä muutosta. KeuPaa vastaan kypärätempun nakuttanut Niklas Näppi on joutunut palaamaan sairastuvan puolelle. Lisäksi keskiviikkona RoKia vastaan vakuuttavasti torjunut Sami Väliharju on sairaana. Perjantain ottelussa Hokin maalilla aloittaa Tuukka Smura ja penkillä aloittaa Kärppien A-nuorista lainalle tullut Aleksi Autio. Mukana Etelä-Suomessa Hokilla on 12 hyökkääjää ja 8 puolustajaa.

Hokki kohtaa viikonloppuna Kiekko-Vantaan ja Peliitat.

Hokki kohtaa viikonloppuna Kiekko-Vantaan ja Peliitat.