Hokki matkaa haastamaan Hermestä keskiviikkona

Kajaanin Hokin kausi jatkuu keskiviikkona Kokkolassa Hermeksen vieraana. 

Kajaanin Hokin ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun linnapaidat matkaavat Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti kuluvan runkosarjan aikana, tasaten voitot 1-1. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Hokki piti täyden pistepotin Kajaanissa luvuin 3–2, mutta toisessa ottelussa Hermes haki revanssin voittaen Kokkolassa 4–3.

Keskiviikkoiseen otteluun isäntäjoukkue saapuu allaan viiden ottelun pisteputki, jonka aikana Hermekselle on kaatunut RoKi kahdesti ja niin IPK kuin TUTO Hockey kertaalleen. Ainoa pistemenetys kokkolalaisille viiden edellisen ottelun aikana on jatkoaikatappio LeKin vieraana.

— Tasaisia pelejä ollaan pelattu vastakkain ja omasta mielestä kumpikin aiemmista sarjapeleistä oli hyvätasoisia. Hermes on hyvä suorissa hyökkäyksissä ja se on sellainen osa-alue heidän pelaamisestaan mihin meidän pitää kiinnittää huomiota. Kun suorien hyökkäyksien puolustamisessa onnistutaan, saadaan yksi heidän vahvuuksistaan pois, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

Hokin edellinen ottelu IPK:ta vastaan ratkesi erikoistilannepelaamiseen. Iisalmelaisten viidestä tekemästä maalista kolme syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla.

—Meidän alivoimapelaaminen on useamman ottelun ajan toiminut ihan hyvin, nyt tuli pitkästä aikaa alivoimalla maaleja omiin, joten siihen yksittäiseen peliin ei ole tarvetta lähteä liikaa reagoimaan. Mietitään mitä siinä tehtiin väärin ja katsotaan videolta millaista Hermeksen ylivoimapelaaminen on viime peleissä ollut.

— Oman ylivoimapelin miehien pitää pystyä tekemään tehoja ja tuottamaan muutakin kuin kahden minuutin kuluttamista kellosta pois. Siinä on ollut pidemmän jakson aikaa nollatehoilla ja siihen pitää saada muutosta. Meillä on hankalaa pelata voitoista, jos meidän on mahdollista tehdä maaleja vain tasaviisikoin, Hokki-luotsi päättää.

Hokin kokoonpanon ainoa muutos on Taneli Siikaluoman palaaminen linnapaitojen riveihin. Siikaluoma palaa kokoonpanoon Sakari Turtiaisen pakkipariksi, jonka seurauksena Eetu Martikainen ei matkaa Kokkolaan keskiviikkona. Maalissa aloittaa Frans Tuohimaa.

Risto Mattila osui kahdesti Hokin ja Hermeksen kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Risto Mattila osui kahdesti Hokin ja Hermeksen kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hermes-Hokki ke 23.11 kello 18.30.
Seuraava kotiottelu: Hokki-JYP-Akatemia la 26.11 kello 17.00