Hokki matkaa Joensuuhun – Mörsky ja Pitkänen lainalle

Viime viikonloppuna kaksi komeaa vierasvoittoa napannut Kajaanin Hokki matkustaa keskiviikkona Joensuuhun sarjassa kahdeksantena majailevan Jokipoikien vieraaksi. Sarjataulukosta neljäntenä löytyvä Hokki vahvistuu kahdella lainamiehellä, kun Juuso Mörsky ja Samu Pitkänen liittyvät joukkueen vahvuuteen.

Molemmat joukkueet tekivät viime viikonloppuna vierasreissun etelään. Jokipojat kaatoi perjantaina Kiekko-Vantaan, mutta joutui taipumaan lauantaina levänneelle HCK:lle. Vastaavasti Hokin saldona oli selkeät voitot sekä KooKoosta että Peliitoista.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot näissä otteluissa ovat menneet tasan 1-1. Kauden avauskierroksen ottelu Kajaanissa venyi aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa linnapaidat veivät voiton lukemin 4-3 Teemu Virtalan osumalla. Reilut kolme viikkoa sitten Joensuussa pelatussa ottelussa isäntäjoukkue oli parempi maalein 5-2. Sarjataulukossa joukkueiden välistä eroa on Hokin eduksi viisi pistettä. Jokipojat on kuitenkin pelannut yhden ottelun kajaanilaisia vähemmän.

Hokin päävalmentajan Petri Mattilan mukaan linnapaidat lähtevät keskiviikon otteluun nöyrin mielin kahdesta peräkkäisestä vierasvoitosta huolimatta.

– Meillä on kaksi hyvää voittopeliä alla, mutta muistissa on myös viime peli Joensuussa, jossa tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen 3-0. Siinä mielessä lähdetään äärimmäisen nöyrin mielin liikkeelle. Ei luulla itsestämme liikoja, vaan lähdetään vaihto kerrallaan ja pistetään itsemme likoon, Mattila painottaa.

Uudet lainamiehet mukana jo keskiviikkona

Hokki vahvistuu keskiviikon ottelun alla kahdella lainapelaajalla. Alkukauden Suomi-sarjaa tahkoavassa KeuPa HT:ssa pelannut Juuso Mörsky liittyy kajaanilaisryhmään alustavasti marraskuun loppuun asti kestävällä lainapestillä. Tämän jälkeen hänen tilannetta katsotaan uudelleen. Lapuan Virkiässä kiekko-oppinsa saaneella Mörskyllä on kokemusta Vaasan Sportin riveistä kolmen kauden ajalta. Viime kaudella Mörsky iski kotkapaidassa 42 ottelussa tehot 8+16=24.

Hokin vahvuuteen liittyy myös alkukaudella TUTOssa ilman tehomerkintöjä jäänyt Samu Pitkänen. Pitkänen purki viime viikolla sopimuksensa TUTOn kanssa ja Hokin kanssa tehty sopimus on ottelukohtainen. 172-senttinen ja 78-kiloinen Pitkänen on Jokipoikien kasvatti, jossa hän pelasi neljä kokonaista Mestis-kautta. Kaudella 2010–2011 Pitkänen iski uransa toistaiseksi kovimmat tehot, kun 49 ottelussa hän teki 13 maalia ja antoi 22 maalin johtanutta syöttöä. Viime kaudeksi TUTOon siirtynyt Pitkänen kasasi edellisellä sesongilla 44 otteluun tehot 15+7=22.

Sekä Mörsky että Pitkänen liittyivät joukkueen harjoituksiin tiistaina ja ovat mukana keskiviikon Jokipojat-ottelussa. Heidän ohella uutena nimenä linnapaidassa nähdään KooKoosta vuokrattu Niklas Sirén.

– Alkoi tilanne mennä jo sellaiseksi, että lasaretissa on enemmän pelaajia kuin laki sallii. Tärkeä juttu, että saatiin kokeneita pelaajia mukaan. Pitkänen on kova taistelija ja Mörsky on minulle tuttu Jyväskylän vuosilta, joten odotan todella mielenkiinnolla huomista päivää, Mattila toteaa.

Lainat tulevat Hokille tarpeeseen, sillä joukkueen vahvuudesta ovat sivussa maalivahti Tuomas Tolonen, puolustajat Casper Santanen ja Ville Hyvärinen sekä hyökkääjät Teemu Virtala, Anthony Guttig, Jevgeni Fofanov, Miska Humaloja ja Arttu Heikkinen.

Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 18.30.

unterweger

Jatkuuko Clemens Unterwegerin maaliputki Joensuussa?