Hokki matkaa keskiviikkona tärkeään otteluun Rovaniemelle – ”Tällä hetkellä pelaamme jo omia pudotuspelejä”

Kajaanin Hokki matkustaa keskiviikkona Rovaniemelle. Edessä on jo kajaanilaisten kolmas peräkkäinen ”kuuden pisteen ottelu”.

RoKi on sarjassa kaksi pistettä Hokin takana, mutta se on myös pelannut kaksi ottelua Hokkia vähemmän. RoKin alkukautta sotkivat Lappi Areenalla ilmenneet jääongelmat, minkä vuoksi RoKi joutui siirtämään kotiotteluitaan keväälle.

– Tällä hetkellä pelaamme jo omia pudotuspelejä. Jokaisella pelillä on väliä ja olemme tiedostaneet sen, että jos sama meno jatkuu, niin pelaamme pitkälle kevääseen, mutta väärässä päässä sarjaa, hyökkääjä Mika Koivisto myöntää.

Hokki palasi viikonloppuna kahden ruman kotitappion jälkeen omalle tasolle. Kiekko-Vantaa kaatui vieraissa luvuin 1–3, mutta lauantaina Heinolassa bensa loppui ja Peliitat oli parempi maalein 4–2.

– Meillä on joukkueena edelleen kasvutarina kesken ja emme ole todellakaan vielä sillä potentiaalin ylärajalla, johon meillä olisi mahdollisuuksia.

– Ei karsinnoista kannata tehdä itselle peikkoa tai ottaa ylimääräistä stressiä. Asian voi kääntää toisinkin päin: nyt nuorella joukkueella on mahdollisuus pelata illasta toiseen pelejä, jossa jokaisella pelillä on merkitystä.

Hokki-kasvatti Teemu Kemppainen debytoi Rovaniemellä

18-vuotias laitahyökkääjä Teemu Kemppainen tekee keskiviikkona Mestis-debyytin. Kemppainen teki syyskaudella Nuorten Mestiksessä 30 otteluun tehot 13+13 ja Nuorten Suomi-sarjassa hän on iskenyt kolmeen peliin tehopisteet 1+2.

Myös Hokin toinen vuonna 2001 syntynyt hyökkääjä Mikko-Matti Paakkola on mukana joukkueen kokoonpanossa. Loukkaantumisten takia kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Valtteri Parikka ja Jyri Junnila.

Hokki ja RoKi ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti. Voitot ovat Hokille 2–1.

– Itse en ole tainnut elämäni aikana voittaa kertakaan Rovaniemellä. Nyt olisi maistuva paikka ottaa se ensimmäinen voitto, Koivisto naurahtaa.

– Molemmat joukkueet varmasti tiedostavat pelin tärkeyden, mutta silti meidän pitää uskaltaa olla rohkeita ja jokaisen pitää saada olla oikea pelimoodi päälle. Ei silti pidä miettiä liikaa miettiä mitä tapahtuu, jos häviämme tämän ottelun.

Tulevat ottelut:
Ke 29.1. klo 18.30 RoKi–Hokki
La 1.2. klo 17.00 Hokki–KOOVEE
Ke 5.2. klo 18.30 Jokipojat–Hokki
La 8.2. klo 18.30 RoKi–Hokki

 

KUVAT: Tuomas Juntunen