Hokki matkaa perjantaina Asplövenin vieraaksi

Uuteen Mestis-kauteen valmistautuva Kajaanin Hokki jatkaa harjoitusotteluitaan kohtaamalla vieraissa ruotsalaisen Asplövenin. Haaparannassa kotipelinsä pelaava Asplöven pelaa alkavalla kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Viime kausi oli seuralle ensimmäinen Allsvenskanissa.

Päävalmentaja Petri Mattilan mukaan Hokkia odottaa Haaparannassa kova haaste.

– Haaparanta on hieno paikka mennä pelaamaan, vastassa on erittäin kova joukkue. Hokki on koko Mestis-historiansa aikana voittanut siellä ainoastaan kerran ja parina viime vuonna on tullut tukkaan aika lujaa.

Mattila pitää ottelua Hokille kovana testinä.

– Iso kaukalo ja ruotsalainen pelitapa tekevät voittamisesta erittäin haastavaa, mutta sen takia sinne on joka vuosi haluttu mennä pelaamaan. Hyökkäämisen pitää olla rohkeaa ja on tärkeää pysyä itse kiekossa. Tämä peli on hyvä mittari, että tiedetään missä meidän peli menee.

Lähtökohdat otteluun eivät ole Hokille parhaat mahdolliset, sillä linnapaidat joutuvat pelaamaan ottelun kolmellä kentällisellä.

Anthony Guttig lähtee Ranskan maajoukkueen mukaan viikonlopuksi Ukrainaan. Teemu Virtala kärsii pienestä loukkaantumisesta ja lisäksi Arttu Heikkinen on sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Myöskään KalPa-apuja ei ole saatavilla, Mattila toteaa.

Ottelu alkaa kello 19.00 Suomen aikaa. Joukkueet kohtaavat uudelleen kahden viikon päästä Kajaanissa.