Hokki matkaa Pirkanmaalle – Fofanov vahvistamaan viikonlopuksi keskikaistaa

Kajaanin Hokin viimeinen vierasviikonloppu jatkosarjassa käynnistyy lauantaina kamppailulla sarjaa johtavaa Nokian Pyryä vastaan. Edellinen joukkueiden kohtaaminen päättyi Hokin vierasvoittoon voittolaukauskilpailussa marraskuun lopussa.

Pyry on ollut viime aikoina erinomaisessa vireessä. Kymmenestä edellisestä ottelusta joukkue on napannut kahdeksan suoraa voittoa ja kerännyt näin 24 pistettä 30 mahdollisesta. Jatkosarjassa Pyry on kärsinyt yhden pistemenetyksen, kun joukkue hävisi KOOVEElle viime viikon lauantaina luvuin 5–3.

– Tiedossa on kovat pelit ja juuri niitä on mukava pelata. Jos pelaamme samanlaista peliä, mitä pelasimme Kalajoella, on meillä mahdollista saada pisteitä. Vähempi ei riitä, laitahyökkääjä Niko Saarenpää kommentoi.

Nokialaiset pelasivat viimeksi keskiviikkona FPS:n vieraana ja onnistui hakemaan Forssasta täyden pistepotin 0–3-vierasvoitolla.

– Pyry on kova joukkue ja meillä on mahtava paikka pelata haastajana heitä vastaan. Meillä on loistava sauma yllättää heidät kotihallissaan, viime kerralla onnistuimme siinä ja miksei se onnistuisi nytkin. Bussissa on mukana virkeä porukka ja mielenkiinnolla odotetaan pelejä, Saarenpää toteaa.

Niko Saarenpää odottaa Hokilta vahvaa suoritusta myös tulevan viikonlopun otteluissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokin viikonlopun toisena otteluna on vierasottelu KOOVEEta vastaan. Ottelu pelataan tällä kertaa Hakametsän päähallissa, eli samassa hallissa missä Ilves ja Tappara pelaavat kotiottelunsa.

– Hieno ja klassinen paikka päästä pelaamaan, vaikkei ehkä ihan täynnä olekaan. Ajatuksen pitää pysyä pelissä. KOOVEE on kotijoukkueena vahva ja meillä pitää pystyä huippusuoritukseen. Viimeksi olimme heidän kotiottelussa telineissä, mutta nyt edessä on uusi peli ja kaikki avaimet on omissa käsissä.

Hokki saa viikonlopun otteluihin IPK:sta lainalle Hokki-kasvatti Jevgeni Fofanovin, joka oli Hokin mukana jo viime viikonlopun JHT-otteluissa. Fofanov pelaa lauantaina alustavasti Hokin ykkösketjun keskellä Saarenpään ja Niki Huovisen kanssa.

Hokilta sivussa kokoonpanosta ovat loukkaantuneet Jaakko Heiskanen, Robin Ullberg, Toni Koskinen ja Peter Gápa.

Hokin alustava kokoonpano Pyry-otteluun:

8 Niki Huovinen – 29 Jevgeni Fofanov – 16 Niko Saarenpää
23 Riku Korhonen – 26 Martins Vitolins – 15 Heikki Klemetti
14 Roberts Locans – 11 Jesse Niskanen – 12 Oscar Leppänen
27 Tommi Klemetti – 31 Erno Räisänen – 21 Vili Kauppinen

9 Ville Taskinen – 28 Micke Niemelä
10 Alejandro Ramirez – 95 Jarkko Heikkinen
70 Alexander Liulchuk – 7 Juho-Ville Kyllönen
18 Tuomo Viitasalo/5 Olli-Pekka Tuikka

3 Patrik Koivisto (AM) – 1 Lari Kukkohovi

Jatkosarjan viimeiset ottelut:
La 10.2. Pyry–Hokki klo 17.00
Su 11.2. KOOVEE–Hokki klo 17.00
La 17.2. Hokki–Pyry klo 17.00
Su 18.2. Hokki–Hunters klo 17.30