Hokki matkaa Vantaalle perjantaiksi

Keskiviikkona RoKia vastaan kotona taipunut Hokki jatkaa otteluitaan viikonloppuna kahdella ottelulla. Ensin linnapaidat saavat vastaansa hurjassa kotivireessä olevan Kiekko-Vantaan perjantaina.

Kajaanin Hokin ottelut jatkuvat perjantaina vierailulla Kiekko-Vantaan luokse. Edellisen kerran lohipaidat pelasivat lauantaina, jolloin SaPKo oli vahvempi luvuin 7–2. Kotonaan Trio Areenalla vantaalaiset ovat kuitenkin viime aikoina olleet loistovireessä, sillä peräkkäisiä kotivoittoja on kasassa kahdeksan kappaletta.

— Kiekko-Vantaa on hyvin liikkuva joukkue, joka kääntää peliä nopeasti. Huolellisuus ja viisaus kiekollisessa pelissä on oltava korkealla tasolla eli kiekolliset ”aivopierut” niin omalla puolustusalueella kuin keskialueella on pidettävä minimissä. Vaihtorytmi pitää saada myös hyökkääjille mahdollisimman lyhyeksi koska pelaamme ottelun kolmella ketjulla, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Ottelu on joukkueiden kolmas keskinäinen kuluvan kauden aikana. Kaksi aikaisempaa kohtaamista on molemmat päättyneet Kiekko-Vantaan voittoon. Ensin lokakuussa Kiekko-Vantaa vei kotonaan pisteet jatkoajan jälkeen luvuin 3–2 ja marraskuun keskinäisen lohipaidat veivät Kajaanissa nimiinsä Pekka Niemimaan viime hetkien osumalla.

Kokoonpanon ulkopuolella Hokilla ovat loukkaantumisten takia sivussa olevat Oscar Leppänen, Tuomas Vartiainen ja Joni Piipponen, sekä sairaana oleva Heikki Klemetti. Armeijakiireiden takia ottelun joutuvat jättämään välistä Tino Metsävainio ja Niklas Sundfors. Maalilla Hokilla aloittaa Sami Väliharju.

Sami Väliharju torjuu Hokin maalilla perjantaina Vantaalla. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Kiekko-Vantaa-Hokki pe 13.1 kello 18.30