Hokki matkaa vieraskiertueelle

kookoo-hokki_sulo

Reilun viikon mittaisen maaottelutauon jälkeen kaukaloon palaava Kajaanin Hokki jatkaa otteluitaan kahdella vieraspelillä. Perjantaiksi linnapaidat suuntaavat Kouvolaan kovavireisen KooKoon vieraaksi, ja lauantaina bussin nokka suunnataan kohti Heinolaa.

Sarjataulukossa seitsemäntenä majaileva Hokki matkaa perjantaina erittäin kovaan vireeseen äityneen KooKoon vieraaksi. Kuntopuntarin kärjessä keikkuva KooKoo on noussut viime aikoina vahvojen esitysten ansiosta sarjan kakkospaikalle, vain kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta Vaasan Sportista. Hokin ja KooKoon välistä piste-eroa sarjataulukossa on yhdeksän pistettä, mutta kajaanilaiset ovat pelanneet yhden ottelun KooKoota vähemmän.

KooKoo on napannut pisteitä peräti kymmenestä perättäisestä ottelusta. Edellisestä yhdeksästä pelistä KooKoo on joutunut poistumaan kentällä tappio niskassaan vain kahdesti. Viimeisin täysi pistepotti tuli keskiviikkona Savonlinnasta, kun kouvolalaiset hakivat SaPKosta tyylipuhtaan 0-3 -voiton.

Perjantaina Kouvolaan matkaava Hokki on huilannut yli viikon, sillä linnapaitojen edellinen koitos käytiin viikko sitten keskiviikkona, jolloin pahasti vajaamiehinen Hokki taisteli pisteen hallitsevalta Mestis-mestarilta Jukureilta. Hokki-leirissä taukoa on vietetty sekä levon että harjoittelun merkeissä.

– Tauko tuli kyllä paikalleen. Tämä on ollut hyvä harjoitusviikko, joukkue on ollut todella virkeä ja ollaan saatu vetää hyviä harjoituksia, toteaa Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Hokkia odottaa Kouvolassa kova haaste, sillä kotijoukkue on napsinut kauden aiemmista kotipeleistään 2,5 pistettä ottelua kohden. Hokin vierasottelut eivät ole sujuneet aivan yhtä mallikkaasti, sillä yhdeksästä vieraspelistä linnapaidat ovat haalineet kasaan yhdeksän pistettä. Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen päättyi kuitenkin Hokin selkeään 5-1 -kotivoittoon.

– Tähän KooKoo-peliin ollaan valmistauduttu tiistaista lähtien. Ollaan katsottu heidän suorituksiaan ja todettu, että he pelaavat aika kovaa lätkää tällä hetkellä. Samalla tavalla kuin viikko sitten Jukureita vastaan, on koitettu löytää keinoja, miten pärjätään heitä vastaan, Mattila jatkaa.

Hokilla on edessä kova urakka ennen joulutaukoa, sillä linnapaidat pelaavat kuuteen viikkoon 14 ottelua. Näistä otteluista peräti yhdeksän on vierasotteluita.

– On tässä aikamoinen urakka edessä. Treenit on treenattu ja nyt seuraavat viikot keskitytään peleihin. Kauden aikana tulee hyviä ja huonoja hetkiä, ja nyt on meneillään sellainen hetki, missä meitä koetellaan. Kuten myös viime kaudella, niin nyt on ollut samanlaisia loukkaantumishuolia, mutta peli on pysynyt hyvin kasassa eikä ole lähtenyt laukalle. Tärkeintä on, että me pidetään pelistä kiinni vaikka haastavaa tällä hetkellä onkin, Mattila summaa.

Hokin loukkaantuneiden listalta löytyvät pitkäaikaispotilaat Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Teemu Virtala sekä Jevgeni Fofanov. He huilaavat tulevan viikonlopun ottelut varmuudella. Tarkempi kokoonpano selviää huomisen aamuharjoituksen jälkeen.

Ottelu alkaa Kouvolassa kello 18.30.

seppanen

Teemu Seppänen on perjantain ottelussa paljon vartijana.