Hokki murskasi KooKoon

Kajaanin Hokki nappasi keskiviikkoiltana komean kotivoiton Kouvolan KooKoosta lukemin 5-1 (2-1,3-0,0-0). Voiton ansiosta linnapaidat kipusivat sarjataulukossa neljänneksi, vain kolmen pisteen päähän sarjakärki TUTOsta.

Vierailija KooKoo tuli ottelun alkuun vahvasti, mutta 200:nnen ottelun Mestiksessä pelannut Teemu Seppänen ei ollut yllätettävissä. Kun ottelua oltiin käyty reilut seitsemän minuuttia, iski kotijoukkue ensimmäisen kerran. Esityön maaliin tekivät Casper Santanen (0+1) ja Riku Toivo (1+1) , kun Teddy Da Costa (1+1) ohjasi Hokin 1-0 johto-osuman. Vain reilu minuutti edellisestä ja isännät iskivät toistamiseen. Tällä kertaa maalista vastasi Miska Humaloja (1+0), Jarkko Heikkisen (0+1) ja Timo Hiltusen (1+1) tarjoilusta. Erän loppuun Kookoo kavensi ylivoimalla taukolukemiksi vielä 2-1.

– Ottelun alku oli meille vähän vaikea. Sitten pääsimme mukaan peliin ja saatiin tärkeitä maaleja, tiivisti myös Riku Toivo ottelun alun.

Toiseen erään kotijoukkue tuli puolestaa erittäin vahvasti ja pakotti KooKoon ottamaan erän ensimmäisellä puoliskolla kaksi rangaistusta. Jälkimmäisen ylivoiman Hokki onnistui hyödyntämään, kun Toivo viimeisteli Anthony Guttigin (1+1) ja Teemu Virtalan (0+1) syötöistä 3-1 johtolukemat. Myös erän loppu mentiin isäntien kommennossa ja se lisäsi johtooan vielä kahteen otteeseen, kun Hiltunen ja Guttig toimittivat 20 sekunnin välein kiekon KooKoon maalia kaksi ensimmäistä erää vartioineen Mikko Rämön selän taakse.

Kolmanteen erään KooKoo vaihtoi maalilleen Kristian Järvisen. Sekä Järvinen, että Hokin maalilla 30 kertaa torjunut Seppänen pitivät kolmannessa erässä maalinsa puhtaana ja Hokin voittolukemiksi kirjattiin lopulta 5-1.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen mies.

– Täytyy joukkueelle nostaa hattua, sillä kova suoritus oli tänään. Päästiin siinä ensimmäisen erän puolivälissä peliin mukaan ja toisessa erässä olimme sitten erittäin vahvoja ja kolmas erä oli enää kosmetiikkaa.

Myös joukkueen kokenut kaarti sekä erikoistilannepelaaminen sai Hokki-luotsilta kiitosta.

– Hyvää alivoimapeliä pelattiin tänään ja ylivoimassa oli juonikkuutta ja saatiin sielläkin tulosta.  Haluan nostaa tänään esiin joukkueen kokeneita pelaajia, Leinosen Veli-Antti, Heikkisen Jarkko, Toivon Riku ja Karppisen Veikko esimerkkinä. Kaikki jätkät ”söi kiekkoja”  ja esimerkki pitääkin tulla sieltä että mitä se voittaminen vaatii. Myös Seppäsen Teemu oli tänään hyvä.

Kolmen pisteen voiton myötä neljänneksi sarjataulukossa nousseen Hokin ottelut jatkuvat viikonloppuna tuplapeleillä, kun se matkustaa K-Vantaan ja HCK:n vieraaksi.

seppanen

Uransa 200. runkosarjaottelun Mestiksessä pelannut Teemu Seppänen oli Hokin voiton takuumies.