Hokki murskasi SaPKon

Kajaanin Hokki nappasi murskaavan 7-1 (2-0, 1-1, 4-0) -voiton Savonlinnan Pallokerhosta. Värikkään ja varsin tunteikkaan ottelun ratkaisijoiksi nousivat lopulta kaksi maalia mieheen iskeneet Anthony Guttig ja Arttu Niskakangas. Komean voiton myötä Hokki nousi sarjassa neljänneksi.

Hokki aloitti maalitehtailun ottelun kahdeksannella peliminuutilla, kun Miska Humaloja (1+1) siirsi Arttu Niskakankaan laukoman kiekon ohi läpi ottelun haparoineen Antti Leskisen. Humalojan kauden kolmanteen maaliin vahvan esityön teki myös Pasi Kouvalainen (0+2). Hokki lisäsi SaPKon ahdinkoa reilut viisi minuuttia myöhemmin, kun Anthony Guttig (2+1) pääsi siirtämään Hokin täysin vapaasti maalin edestä 2-0 johtoon. Pistepörssin kärkeen nousseen Guttigin maalin syöttäjäksi merkattiin Arttu Heikkinen.

SaPKo sai toiseen erään salama-alun, kun Anssi Virkin purkukiekko pomppi onnekkaasti Niskakankaan käden kautta Mikko Nuutiselle, joka ampui kiekon tarkasti ohi 29 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Erän lopussa tunteet kävivät puolin ja toisin erittäin kuumina. Hokki-pelaajat pitivät päänsä kylminä, jonka seurauksena linnapaidat pääsivät myllyttämään viidellä kolmea vastaan ylivoimapeliä. Hokki ei kauaa aikaillut, kun Jarkko Heikkinen ja Guttig pelasivat paikan Riku Toivolle, joka tälläsi kiekon komeasti SaPKo-maalin yläkulmaan.

Kolmannen erän tehohetki katkaisi SaPKon selkärangan

Ottelu ratkesti kolmannen erän alussa, kun Hokki iski kolme maalia minuutin ja kahden sekunnin sisään. Ensiksi illan tehomies Guttig tälläsi kiekon tarkasti yläpeltiin Clemens Unterwegerin passista. Hetkeä myöhemmin Arttu Niskakangas (2+1) siirsi Kouvalaisen ja Humalojan esityöstä Hokin 5-1 johtoon maalin edestä. Hokin tehohetken päätti Timo Hiltunen (1+1), joka ampui kiekon maalille vaihdetun Jani Kauton längistä maaliin. Esityön Hiltusen kauden kuudenteen maaliin tekivät Veikko Karppinen ja Mika Koivisto.

– Yksi todella musta minuutti sattui siihen kolmannen erän alkuun. Huomenna on uusi peli, kommentoi vähäsanainen SaPKo-valmentaja Janne Sinkkonen.

Hokki kaunisteli vielä lukemia kolmannen erän puolivälissä, kun Hiltunen ja Veli-Antti Leinonen petasivat ylivoimalla paikan tehomies Niskakankaalle, joka lämäsi kiekon ohi Kauton. Kahdesti osunut Niskakangas oli tyytyväinen mies taiston tauottua.

– Itsellä on ollut vähän vaikeeta maalinteon suhteen, mutta tänään huomasin taas että on ihan kiva tehdä maaleja, Niskakangas toteaa.

Mattila ”perhanan ylpeä” joukkueesta

Voiton myötä linnapaidat kipusivat sarjataulukossa kaksi sijaa ylöspäin neljänneksi. Eroa sarjan kärkipaikkaa hallussa pitävään TUTOon kahdeksan pistettä. Hokin päävalmentaja Petri Mattila oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Olen perhanan ylpeä joukkueesta. Meillä oli aika paljon tehopisteitä kahden keskushyökkääjän [Teemu Virtala ja Teddy Da Costa] kautta sivussa, niin hienosti joukkue oivalsi omat vahvuutensa ja saatiin paljon onnistumisia laajalla rintamalla. Erityisen ylpeä olen joukkueen kärsivällisyydestä, Hokki-luotsi linjaa.

– Joukkue pelasi viisaasti varsinkin kolmannessa erässä, kun tavallaan pistettin hauikset piiloon ja keskityttiin tuloksen tekemiseen. Saatin siitä aivan huikea palkinto. Oli kyllä hieno suoritus, ei voi kun nostaa hattua pelaajille, tyytyväinen Mattila myhäilee.

Revanssiviikonloppu jatkuu huomenna, kun joukkueet kohtaavat Savonlinnassa kello 17.00.

niskakangas

Arttu Niskakangas iski ottelussa tehot 2+1. Niin ikään tehot 2+1 tehtaillut Anthony Guttig nousi pistepörssin kärkeen.