Hokki nappasi kaksi hyökkääjää riveihinsä – Nevasaari ja Lausniemi saapuvat Kajaaniin

Kajaanin Hokin ensi kauden joukkue sai kaksi uutta nimeä riveihinsä. Viime kaudella Hermestä edustaneet Artut Nevasaari ja Lausniemi täydentävät Hokin hyökkäyskalustoa.

Sopimusten myötä Hokilla on nyt kasassa sopimukset kuuden hyökkääjän kanssa. Kokkolan Kajaaniin vaihtaneet pelaajat hymyilyttävät Hokki-valmennusta.

– Molemmat Artut sopivat meidän sapluunaan erinomaisesti, Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen hehkuttaa.

20-vuotiaalle Arttu Lausniemelle päättynyt kausi oli ensimmäinen täysi kausi miesten peleissä. Sentterin tontilla pelaava Lausniemi teki Hermeksen paidassa 47 ottelussa tehot 9+15.

Nuorelle pelaajalle on kirjattu vyölle myös kaksi peliä Liigassa Ässien paidassa kaudella 2019-2020.

– Lausniemi on taitava sentteri, joka pystyy tekemään peliä hyvin. Hän pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa, jonka kautta hän tuo uutta verta sinne meille, Räsänen kuvailee.

Kärppien kasvatti Arttu Nevasaari pelasi Lausniemen tapaan ensimmäisen kokonaisen kauden aikuisten sarjassa. 22-vuotias hyökkääjä sai 42 ottelussa kasattua pisteet 9+13.

Myös Nevasaarella on kokemusta Liigasta, kolmen ottelun verran TPS:n riveistä kaudelta 2018-2019. Sen lisäksi hän on saavuttanut alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden keväällä 2018.

– Nevasaari on sellainen pelaaja, jonka jo viime kaudeksi olisin halunnut meille, mutta hän oli jo tehnyt sopimuksen Hermekseen. Hyvä maalintekijä ja rightin puolen pelaajana tuo meille hyvän lisävaihtoehdon ylivoimaan. Todella potentiaalinen pelaaja nippuumme, Räsänen kertoo.

”Tavoitteet on korkealla”

Molemmat pelaajat ovat intoa täynnä Hokki-paitaan saapumisesta.

– Erittäin hieno fiilis tulla Hokkiin ja Kajaaniin! Kajaanissa on hyvät olosuhteet Mestis-tasolle. Organisaatio on menossa eteenpäin ja tavoitteet on korkealla. Oon kuullut, että Hokissa vaatimustaso on kova ja arki on laadukasta. Innolla odotan kauden alkua, Lausniemi makustelee.

Eteenpäin menevän organisaation lisäksi myös pelaajakehityksessä kynnet näyttänyt valmennus on pelaajien mieleen.

– Räpsän kanssa ollaan käyty hyviä keskusteluita ja hänestä on jäänyt hyvä kuva. Hänen kanssa on helppo keskustella ja hän osaa varmasti auttaa pelaajia kehittymäään seuraavalle tasolle, Nevasaari pohtii.

– Hokki on laadukas seura ja odotan innolla, että pääsen pukemaan Hokki-paidan päälle. Nähdään hallilla!

SOPIMUSTILANNE 18.5.2022

Maalivahdit:
Patrik Koivisto 2023

Puolustus:
Eemil Heikura 2023
Jesper Henriksson 2023
Risto Mattila 2023
Anton Troshin 2023
Daniil Troshin 2023
Joonas Virtanen 2023

Hyökkäys:
Kasperi Heinänen 2023
Janne Jokinen 2023
Tuomas Komulainen 2023
Arttu Lausniemi 2023
Arttu Nevasaari 2023
Mikko-Matti Paakkola 2023

Kuvat: Andrea Lindvall