Hokki nappasi pisteen

Hokin ja SaPKon tasaisten otteluiden sarja sai jälleen kerran jatkoa, kun ottelun varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin. Ottelun vei nimiinsä lopulta SaPKo, kun se nappasi jatkoaikavoiton lukemin 2-3 (0-2, 2-0, 0-0, 0-1). Ottelun avauserä mentiin vieraiden komennossa. SaPKo siirtyikin ottelussa johtoon ylivoimalla, kun avauserää oli takana seitsemän minuuttia. Hokissakin urallaan pelannut Anssi Virkki ja Joonas Toivanen petasivat paikan Mikko Nuutiselle, jonka siniviivalaukaus yllätti kauden kolmatta peliään pelanneen Tuomas Tolosen. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin SaPKo iski toistamiseen, kun Jesse Laaksonen taiteli kiekon Hokki-maalin yläkulmaan komean yksilösuorituksen päätteeksi. Syöttöpisteet Ässä-kasvatin maaliin merkkauttivat Taneli Maasalo ja avausosuman syöttänyt Virkki.

Hokki kirii rinnalle

 

Arttu Niskakangas

Arttu Niskakangas jatkoi maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.

Jos ottelun avauserä oli vieraiden hallintaa, niin toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin täysin Hokin pillin mukaan. Hokki nousi ottelussa maalin päähän, kun toista erää oli takana vajaa neljä minuuttia. Clemens Unterweger pelasi kiekon pakkiparille Veli-Antti Leinoselle, jonka laukaus muutti suuntaa Arttu Niskakankaan lavasta. Osuman myötä Niskakangas jatkoi maaliputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi. Hokki nousi ottelussa tasoihin, kun peliä oli pelattu tasan puolet. Anthony Guttig ja Riku Toivo juonivat kiekon viivaan Jarkko Heikkiselle, jonka tulinen laukaus yllätti pahassa maskissaan olleen SaPKo-vahti Jani Kauton. SaPKo pääsi erän jälkimmäisellä puoliskolla paremmin pelin mukaan, mutta toiselle erätauolle poistuttiin lopulta 2-2-lukemissa.

Tasainen vääntö päättyy SaPKon hyväksi

Ottelun kolmas erä alkoi noin viisi minuuttia myöhässä kentällä lilluneen liiallisen veden johdosta. Itse kolmas erä sujui tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan maalintekoa ylivoimapelillä, mutta maalintekoon asti eivät kummankaan paukut riittäneet. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla. Hokin kolmen hyökkääjän riskipeli ei tällä kertaa tuonut toivottua tulosta, sillä Santeri Lukka purjehti komeasti kentän läpi ja pelasi paikan vielä viime kaudella Hokkia edustaneelle Teemu Hutulle, joka ujutti ratkaisun ottelussa 29 kertaa torjuneen Tolosen haarovälistä. – Se oli tyypillinen jatkoaikamaali. Me ollaan päästetty yhdeksään viime peliin 11 maalia suorista hyökkäyksistä ja tämä oli kirsikka kakun päälle. Puolustajalta ilmeisesti unohtui, että Huttu on vaihtanut pelipaitaa ja firmaa, eikä muistanut pitää miestä, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kuvailee ottelun ratkaisua. Hokin oma kasvatti Olli-Pekka Tuikka pääsi tekemään keskiviikkona Mestis-debyyttinsä. Vuonna 1995 syntynyt Tuikka joutui kuitenkin sivuun, kun Hokki tiivisti peluutustaan toisessa erässä. – Viidellä pakilla aherrettiin pitkä pätkä. Tuikka kävi vetämässä ensimmäiset piirrot jäähän. Pari kertaa sai hienosti kiekkoa maalille, mutta SaPKon toisessa maalissa maksoi sitten vähän oppirahoja, Mattila kommentoi. Hokki pelaa seuraavan kerran jo tulevana perjantaina, kun Kajaaniin saapuu vieraaksi sarjakolmonen TUTO Hockey.

Tuomas Tolonen

Hokki-kasvatti Tuomas Tolonen pelasi ensimmäisen ottelunsa 2,5 kuukauden huilin jälkeen.

Lehdistötilaisuus:

Casper Santasen haastattelu: