Hokki nappasi voiton JYP-Akatemiasta

Kajaanin Hokki nappasi perjantai-iltana harjoituskauden toisen voittonsa, kun JYP-Akatemia kaatui tasaisten vaiheiden jälkeen lukemin 2-1 (1-0, 0-1, 1-0). Tasaisen avauserän vei nimiinsä Hokki, kun Veikko Karppisen selän takaa heittämä syöttö tavoitti Jarkko Heikkisen, jolla oli helppo työ laukoa Hokin 1-0 johto-osuma. Myös edelleen ilman sopimusta pelaava Jevgeni Fofanov kirjasi syöttömerkinnän avausosumaan.

Toisessa erässä Hokki pystyi pelaamaan JYP-Akatemian päädyssä pitkiäkin jaksoja, mutta erän ainoasta osumasta vastasi kuitenkin vierasjoukkue, kun Oula Palve siirsi maalin eteen jääneen irtopalan ohi Tuomas Tolosen. Hokilla oli vielä erän lopussa sauma siirtyä uudelleen johtoon, kun Teddy Da Costa pääsi läpiajoon, mutta laukoi kiekon epäonnekseen jyväskyläläismaalin pystypuuhun.

– Ensimmäisen erän alku oli vähän heikko ja muutamat jäähyt sotkivat meidän peliä. Toisessa erässä pystyttiin pelaamaan päätypeliä hyvin viidellä pelaajalla, mutta meiltä ei löytynyt tarpeeksi maalille menijöitä, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Kolmannen erän ainoasta osumasta vastasi kotijoukkue ylivoimalla, kun Da Costa jatkoi nerokkaasti Riku Toivon antaman poikittaissyötön aina Anthony Guttigille asti, joka tälläsi kiekon JYP-Akatemian maalin yläkulmaan. JYP-Akatemia haki lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta kova painostuskaan ei tuottanut heille toivottua tulosta.

– Kolmannessä erässä oli nähtävissä 5vs5 pelissä hyviä asioita, kun pystyttiin paineistamaan kovasti vastustajaa ja pystyttiin pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Päästiin myös hyvin maalin eteen, vaikka palkintoa ei tällä kertaa saatu, Mattila kommentoi.

– Kokonaisuudessaan ensimmäisen erän lopusta ja kolmannesta erästä jäi hyvä mieli. Myös se lämmittää mieltä, että pystyttiin pitämään johtoasema ja se tuo joukkueeseen lisää uskoa. Oli myös tärkeä huomata, että pystyttiin nostamaan tasoa monta pykälää Joensuun pelistä, Mattila jatkaa.

Illan ehdottomiin onnistujiin kuului Hokin maalilla kauden avausottelun pelannut Tuomas Tolonen.

– Toloselta oli kyllä huikea peli tänään. Täytyy antaa hänelle tunnusta, kun hän on kohta kaksi vuotta tehnyt tunnollisesti ja pyytettömästi hommia joukkueen mukana sekä on ollut aina käytettävissä kun mahdollista.

Myös ensi kertaa kotiyleisön edessä esiintynyt Teddy Da Costa sai Hokki-valmentajalta kehuja.

– Kaikki näkee, että hän pystyy auttamaan meitä tulevalla kaudella paljon. Ylivoimassa hänet pitäisi saada paremmin siirrettyä viivaan, sillä kaverin laukaus lähtee todella rivakasti. Hän on myös todella vahva aloittaja ja pystyy auttamaan jatkossa joukkuetta silläkin osa-alueella.

Myöskin pirteästi läpi ottelun pelannut Pasi Kouvalainen sai tunnustusta valmentajalta.

– Kouvalainen oli tänään pirteä ja pääsi hyvin maalipaikkoihin. Ainoa mikä jäi puuttumaan, oli maali. Soittelemme viikonloppuna KalPa-valmentaja Jari Laukkasen kanssa, jonka jälkeen katsotaan miten jatketaan.

Hokin harjoituspelirupeama päättyy tulevana perjantaina, kun ruotsalainen Asplöven saapuu vastavierailulle Kajaaniin.

– Usein viimeiset harjoituspelit menevät plörinäksi, mutta uskon että Asplöven-peli on hyvä mahdollisuus kehittää peliä ja hieroa koostumuksia kuntoon. Pitää kuitenkin muistaa olla kärsivällinen, Mattila muistuttaa.