Hokki nappasi voiton sarja-avauksesta

Kajaanin Hokki aloitti sarjakautensa kahden pisteen voitolla, kun joensuulainen Jokipojat kaatui jännittävien vaihdeiden jälkeen voittomaalikilpailussa lukemin 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0). Ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa iski Hokin kapteeni Teemu Virtala.

Jokipojat tuli otteluun vahvasti ja siirtyi ottelussa johtoon, kun Raimonds Vilkoits siirsi kiekon tyhjillään ammottaneeseen Hokki-maaliin vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Hokki pääsi otteluun paremmin mukaan erän toisella puoliskolla ja uurastus palkittiin reilun 13 minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Virtala ujutti maalin eteen jääneen kiekon ohi Daniel Spencen. Syöttöpisteet Virtalan maaliin merkkauttivat Anssi Rantanen ja Arttu Heikkinen. Jokipojat siirtyi ensimmäisessä erässä kuitenkin uudemman kerran johtoon, kun Jesse Paukku löi kiekon ilmasta sisään ohi 19 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen.

Jokipojat tuplasi johtonsa erän puolivälissä, kun Sami Blomqvist laukoi päätylaudasta ponnahtaneen kiekon Hokki-maaliin. Kotijoukkue nousi kuitenkin vielä taisteluun mukaan vajaa neljä minuuttia ennen toisen erän päätöstä, kun Anthony Guttig laukoi kiekon maaliin Arttu Niskakankaan (0+2) ja Jussi Makkosen (0+2) esityöstä.

– Jokipojat näytti ensimmäisessä erässä hienolla tavalla miten kentällä luistellaan ja taistellaan. Hieno muutos kuitenkin joukkueelta toiseen erään, joka oli meiltä erinomaisen hyvää lätkää, vaikka tuloksen teko jäi vajaaksi, tuumi Hokin päävalmentaja Petri Mattila pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä hallinta siirtyi vahvasti Hokille ja linnapaidat pystyivät luomaan lukuisia maalinpaikkoja ilman tulosta. 932 katsojaa sai lopulta tuulettaa Hokin 3-3 tasoitusosumaa, kun Veikko Karppinen yllätti kanukkivahti Spencen pienestä kulmasta vain reilu kolme minuuttia ennen päätössummeria. Karppisen maaliin syöttöpisteet merkattiin illan tehomiehille Makkoselle sekä Niskakankaalle.

Myös jatkoaika oli vahvaa kotijoukkueen painostusta, mutta avopaikoista huolimatta ottelussa edettiin aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ainoan osuman iski Hokki-kapteeni Virtala.

– Sitkeästi jaksettiin painaa eteenpäin ja lopulta Karppisen Veikko teki sen arvokkaan tasoituksen meille. Myös jatkoaika oli meiltä tosi vahvaa peliä. Kauden avauspeliksi tämä oli hyvin fyysinen ja vauhdikas ottelu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Mattila jatkaa.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Mikko Haapakoski oli ottelun jälkeen vähäsanainen.

– Pelattiin erittäin hyvä ensimmäinen erä, mutta kotijoukkue paransi toiseen ja kolmanteen erään ja siinä vaiheessa meidän kärsivällisyys petti. Hokki tuli vääjäämättä rinnalle ja vei lopulta voiton.

Hokin pelit jatkuvat perjantaina, kun joukkue matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Seuraavan kotiottelun Hokki pelaa tulevana keskiviikkona SaPKoa vastaan.

 

Ottelun tilastot:

0-1 2.24  Raimonds Vilkoits (Vili Palola-Miks Lipsbergs)

1-1 13.36  Teemu Virtala (Anssi Rantanen-Arttu Heikkinen)

1-2 14.13  Jesse Paukku (Juuso Kaijomaa-Esa Lehikoinen)

1-3 29.50  Sami Blomqvist (Vili Palola-Mikael Ruohomaa) YV

2-3 35.41  Anthony Guttig (Arttu Niskakangas-Jussi Makkonen)

3-3 56.51  Veikko Karppinen (Jussi Makkonen-Arttu Niskakangas)

4-3 65.00  Teemu Virtala VL

 

Jäähyt: 

Hokki 3x2min

Jokipojat 4x2min + 1x10min

 

Maalivahtien torjunnat:

Teemu Seppänen 19

Daniel Spence 33