Hokki niukkaan tappioon JYP-Akatemiaa vastaan

Kajaanin Hokki joutui taipumaan viikonlopun toisessa ottelussa JYP-Akatemian hakiessa kaksi pistettä Kajaanista luvuin 2–3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1). 

Perjantaina Jokipoikien vieraana jatkoajalla voittoon venynyt Kajaanin Hokki jatkoi otteluitaan lauantaina JYP-Akatemian isäntänä. Lauantaisen ottelun maalinteon pääsi aloittamaan kotijoukkue. Markus Korkiakoski löysi syötöllään ylivoimalla maalin edestä Joni Piipposen lavan ja hurjassa vireessä oleva Piipponen onnistui siirtämään kiekon Jose Kangaskorten selän taakse.

Toisen erän alkuun Akatemia pääsi tasoihin, kun kiekko pomppasi erän ensimmäisillä sekunneilla Riku Pitkäselle keskikaistalle ja Pitkänen tasoitti ottelun komealla maalilla. Linnapaidat palasivat takaisin johtoon alle minuuttia myöhemmin Piipposen illan toisella osumalla Pasi Kouvalaisen erinomaisesta esityöstä. Hokin johto piti ottelun viimeisillä minuuteille asti, kunnes Valtteri Hotakainen tasoitti Akatemian pelatessa ilman maalivahtia.

Hotakaisen maalin myötä ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, jossa Akatemian sankariksi nousi Ville Tiitinen osumallaan. Tiitisen maalin myötä ottelun loppuluvuiksi jäi Akatemian voittolukemat 2–3.

— Ei voi olla pettynyt muuhun kuin tulokseen. Tuo suoritus oli hyvä ja viimeisessä erässä pelattiin hyvin ja aktiivisesti johtoasemassa, eikä ollut minkään näköistä hädän päivää siinä. Sitten kaveri otti maalivahdin pois, ja jos olimme muuten hyviä aloituksissa, niin siinä kaikki meni vieraille. Siitä se paine yleensä jää alueelle niin jos se saadaan purettua niin se on maali tyhiin, ja jos ei saada niin se on maali toiseen päähän. Valitettavasti tällä kertaa näin päin, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

— Meidän suorittaminen oli tänään hyvää. Ehkä alkuun Akatemia oli virkeämmällä jalalla liikkeellä, mutta illan aikana tultiin tuohon luistelupeliin hyvin mukaan. Tuossa viimeisessä erässä ei oltu yhtään jaloissa eilisen pelin jälkeen, vaan päin vastoin. Tässä on tutut joukkueet, tutut valmentajat ja tutut pelitavat, ei siinä hirveästi vedetä kaneja hatusta. Nämä on tälläisiä maalin marginaalin pelejä suuntaan ja toiseen, Hokki-luotsi päättää.

Joni Piipponen iski lauantaina Hokin molemmat osumat JYP-Akatemian verkkoon.

Joni Piipponen iski lauantaina Hokin molemmat osumat JYP-Akatemian verkkoon.

Maalit:
17.21 1-0 Piipponen (Korkiakoski, Mattila) YV
20.08 1-1 Pitkänen (Lehtinen, Tiitinen)
20.54 2-1 Piipponen (Kouvalainen, Huttu)
58.31 2-2 Hotakainen (Pitkänen, Tiitinen) IM
62.38 2-3 Tiitinen (Likola, Aitola) VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 9+3+10+5=27
Jose Kangaskorte 7+8+13+0=28

Jäähyt:
Hokki 3x2min 1x20min (Klemetti)
JYP-Akatemia 4x2min

Yleisöä: 625

Seuraava ottelu: RoKi-Hokki ke 14.12
Seuraava kotiottelu: Hokki-KeuPa HT la 17.12