Hokki nollasi IPK:n – ylivoima iski voiton Kajaaniin

Kajaanin Hokki nappasi keskiviikkona kolmannen voittonsa putkeen Mestiksen karsintasarjassa, kun linnapaidat kaatoivat kotihallissaan IPK:n. Kajaanilaisjoukkueen voiton avaimena toimi ylivoima, joka iski toisessa erässä kaksi tärkeää maalia.

Keskiviikkoisen paikallisottelun avausmaalia IPK:n ja Hokin välillä saatiin odottaa toiseen erään asti, kunnes Hokin ylivoima iski linnapaidat johtoon. Markus Korkiakoski voitti aloituksen viivaan Risto Mattilalle, joka levitti nopeasti Niklas Näpille jonka tulinen veto upposi Tuomas Tolosen taakse ajassa 22.20. Myös illan toinen osuma nähtiin Hokin ylivoiman aikana. Tällä kertaa Korkiakoski toimitti kiekon maalille, josta Joni Piipponen runnoi kiekon sisään Tino Metsävainion avustuksella.

Piipposen 2–0-maali jäi myös illan viimeiseksi maaliksi, jonka myötä Hokki otti kolmannen peräkkäisen voittonsa karsintasarjassa. Maalilla Tuukka Smura torjui jo toisen nollapelinsä neljän karsintaottelun aikana.

— Ensimmäinen erä oli meiltä sellainen läpiluistelu ja lämminhenkisellä puhuttelulla saatiin peliä käyntiin toiseen erään. Edelleen pelataan vahvuuksilla, kun tähän sarjaan lähdettiin sanoin. Puolustuspeli on se millä me voidaan itse tämä sarjapaikka itsellemme naarata ja tänään se peli oli erittäin hyvää. Siitä tullaan pitämään kiinni ja se on se vahvuus millä lähdetään kohti Jyväskylää perjantaina, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi ottelua.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina vierasottelulla JYP-Akatemiaa vastaan, jonka jälkeen kajaanilaisjoukkue kohtaa maanantaina JHT:n kotihallissaan.

Tuukka Smura nollasi kaikki IPK:n yritykset perjantaina. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
22.20 1-0 Näppi (Mattila, Korkiakoski) YV VoM
34.56 2-0 Piipponen (Metsävainio, Korkiakoski) YV

Torjunnat:
Tuukka Smura 12+4+8=24
Tuomas Tolonen 10+6+12=28

Jäähyt:
Hokki 4x2min
IPK 7x2min 1x10min (Galin)

Yleisöä: 907

Seuraavat ottelut:
Pe 24.3.2017 klo 18.30 JYP-Akatemia – Hokki
Ma 27.3.2017 klo 18.30 Hokki – JHT