Hokki nousi sarjassa kolmanneksi

Kajaanin Hokki jatkoi kotivoittojen putkeaan, kun se kaatoi kotonaan Lempäälän LeKin numeroin 4-2 (0-0, 2-2, 2-0). Voiton siivittelemenä Hokki nousi sarjassa jo kolmanneksi.

Varsin sekavan avauserän jälkeen maalihanat aukaistiin toisen erän neljännellä minuutilla, kun LeKin Arttu Ilomäki siirsi vieraat 0-1 johtoon. Perjantaina Jokipojat lukemin 1-3 kaatanut vierasjoukkue siirtyi ottelussa hetkeä myöhemmin kahden maalin johtoon, kun Olli Henriksson laukoi kiekon ohi Teemu Seppäsen.

Linnapaidat pääsivät ottelun mukaan toisen erän puolenvälin jälkeen, kun Teddy Da Costa (1+1) taiteili ylivoimalla upean yksilösuorituksen päätteeksi Hokin 2-1 kavennusmaalin. Syöttöpisteet Da Costan kauden kahdeksanteen osumaan kirjauttivat Jarkko Heikkinen sekä Teemu Virtala (1+1). Vain hetkeä myöhemmin Hokki pääsi koittamaan uudelleen ylivoimalla ja tällä kertaa osuman syntymiseen kului aikaa vain viisi sekuntia. Mestiksen pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Virtala lakaisi Anthony Guttigin (1+1) laukomaan siniviivalaukauksen ohi LeKi-vahti Zoltan Hetenyin. Myös avausmaalin viimeistellyt Da Costa sai syöttöpisteen Hokin tasoitusosumaan.

– Toisessa erässä tuli muutama kiekonmenetys, josta maksettiin kahden maalin hinta. Sen jälkeen Da Costa otti ison johtajan roolin ja näytti, että miten tätä hommaa pitäisi alkaa tekemään, ja saatiin sitä kautta pää auki, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertailee.

Kolmannen erän alku oli vahvasti vieraspainoitteinen, mutta kesken LeKi-pyörityksen Jevgeni Fofanov siirsi Hokin 3-2 johtoon kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen päätteeksi. Fofanovin kauden avausosumaan pohjusti Miska Humaloja.

– Miskalta hyvä taistelu siinä ja pääsin laittamaan kiekon sisään. Tottakai on hienoa tehdä maaleja, mutta tärkeintä on, että joukkue voitti. Aika iso apina lähti kuitenkin selästä, voittomaalin iskenyt Fofanov paljastaa.

LeKi onnistui rakentelemaan vielä kolmannen erän lopussa loistavan maalipaikan 0-2 maalin tehneelle Olli Henrikssonille, mutta linnapaitojen onneksi Henrikssonin laukaus osui Hokki-maalin ylärimaan. Loppulukemat 4-2:een viimeisteli Veikko Karppisen kiekonriiston päätteeksi kauden seitsemännen osumansa tehnyt Guttig.

– Seppänen seisoi kolmannen erän lopussa päällään ja hän oli mies paikallaan silloin kuin joukkue sitä tarvitsi. Sitten mieltä lämmittää, kun katsoo montako vastustajan kiekkoa jäi meidän joukkueen pelaajiin ihan kultakypärää myöten. Hienoa suunnannäyttöä ja sydämellä pelissä mukana olemista, Mattila kiittelee.

– Olen tosi tyytyväinen joukkueen peliin ja saatiin todella maukkaat pisteet. Olen myös erittäin tyytyväinen alivoimapeliin, joka on ollut meidän aikaisempi murhe. Nyt ollaan pelattu kaksi hyvää peliä sillä saralla, Mattila päättää.

Hokin ottelut jatkuvat ensi viikolla kahdella vieraspelillä, kun linnapaidat matkaavat Turkuun sarjakärki TUTOn sekä tämäniltaisen vastustajan LeKin vieraaksi Lempäälään.

fofanov

Hokin parhaana palkitun Jevgeni Fofanovin kauden avausosuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.