Hokki ottaa mittaa TUTOn tähtisikermästä

Kajaanissa nähdään perjantaina todellinen kiekkojännäri, kun vastakkain ovat Hokki ja TUTO Hockey. Vierailijoiden kivikovasta miehistöstä löytyy muun muassa yksi alle 20-vuotaiden maailmanmestari. Lisää mielenkiintoa otteluun tuo myös se, että TUTO on ainut joukkue, jota Hokki ei ole vielä pystynyt tällä kaudella voittamaan. Kentällä nähdään myös Suomen toiseksi kokenein liigatuomari, kun toisena päätuomarina ottelussa toimii Timo Favorin.

Molemmat joukkueet lähtevät perjantain otteluun maalin tappio niskassaan. Hokki kärsi keskiviikkona 2-3-jatkoaikatappion SaPKolle ja vierailija TUTO 3-2-tappion K-Vantaalle. Sarjan kakkospaikkaa HCK:n kanssa jakava TUTO on sarjassa seitsemäntenä majailevaa Hokkia kymmenen pistettä edellä.

Joukkueiden molemmat kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet TUTOn voittoon. Syyskuussa pelattu ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi TUTOn niukkaan 3-4 voittoon. Lokakuun puolivälissä Turun Marli Areenalla pelattu värikäs ottelu päättyi TUTOn voittoon vasta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 5-4.

Kajaanissa viime aikoina paljon keskustelua herättänyt tuomaritoiminta pitäisi olla perjantaina kunnossa, kun päätuomareina ottelussa ovat Liigassa kaikkien aikojen toiseksi eniten otteluita viheltänyt Timo Favorin ja Joonas Kova. Ennen alkanutta kautta Favorin oli viheltänyt Liigassa peräti 723 ottelua.

TUTO vahvistuu perjantaiksi maailmanmestarilla

Torstaina kohti Kajaania matkaavat turkulaiset vahvistuvat perjantaiksi maailmanmestarilla, kun alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Mikko Lehtonen palaa takaisin TUTOn kokoonpanoon. Myös TUTOn päävalmentajan Ismo Lehkosen poika, Artturi Lehkonen oli voittamassa pikkuleijonien MM-kultaa.

TUTOn nimivahvaa sentteriosastoa johtavat kahdella edelliskaudella Mestiksen pistepörssissä kolmanneksi ja neljänneksi sijoittunut Ville-Vesa Vainiola sekä Tuukka Pulliainen, joka voitti Mestiksen syöttöpörssin kaudella 2009-2010. Alkukaudella 26 otteluun tehot 12+19=31 tehtaillut Pulliainen palasi turkulaisten vahvuuteen keskiviikkona Vantaalla.

Lisäksi turkulaisten riveistä löytyy puolustajien maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Nico Manelius, piste per peli -tahtia tahkoava Anrei Hakulinen, yli 600 liigaottelun Antti Virtanen sekä tulokkaiden maalipörssiä yhdessä Timo Hiltusen kanssa johtava Aleksi Rutanen.

Vaikka TUTO on kärsinyt viime viikkojen aikana paljon loukkaantumisista, matkaavat vierailijat Kajaaniin iskukykyisellä miehistöllä. Sen tiedostaa myös Hokin pääkäskijä Petri Mattila.

– TUTO on hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa hyvää viisikkopeliä. Joukkueesta löytyy paljon hyviä yksilöitä, ennen kaikkea keskushyökkääjäosasto on äärimmäisen vahva, Mattila kuvailee tulevaa vastusta.

Anthony Guttig

Anthony Guttigin on tehtaillut viimeiseen kolmeen peliin tehot 0+6.

Jatkuuko Hokin 11 viikon kotitaika?

Hokki on pystynyt nappaamaan pisteitä peräti kymmenestä perkkäisestä kotiottelusta. Linnapaidat jäivät edellisen kerran kotona ilman pisteitä 25. lokakuuta, kun sarjaa johtava Vaasan Sport haki pisteet Kajaanista luvuin 3-6. Perjantaina tuosta ottelusta tulee kuluneeksi tasan 11 viikkoa.

Keskiviikkona pelattu SaPKo-ottelu on purettu Hokki-leirissä tarkasti, ja Mattila uskoo pelaajien selkeään tasonnostoon.

– Itselle jäi sellainen tunne, että eilisen kuitenkin aika vaisun suorituksen jälkeen saatiin tänään oikeat asiat nostettua esille, ja huomenna ollaan parempia. Siellä pitää voiton eteen kammeta ihan parhaansa mukaan, Mattila tuumii.

Hokin kokoonpanoon ei ole tulossa suuria muutoksia. Keskiviikkona pelikiellossa ollut Teddy Da Costa palaa perjantaina takaisin kokoonpanoon. Hokin maalia vartioi Teemu Seppänen.

Entisen seuran kohtaaminen ei jännitä Pitkästä

Vielä alkukaudella TUTO-paitaa kantanut Samu Pitkänen pelaa perjantaina ensimmäisen ottelun vanhaa seuraansa vastaan. Viime kaudella TUTOssa tehot 15+7=22 tehtaillut Pitkänen ei kuitenkaan koe entisen seuran kohtaamisesta erityistä jännitystä.

– Kyllä huomisessa pelissä on varmaan pientä extralatausta, mutta mitään jännitystä ei vielä ole. Ehkä tässä jotain pientä saattaa tulla, mutta se selviää huomenna, Pitkänen tuumailee.

Jo kuudetta Mestis-kauttaan pelaava Pitkänen on pelannut Hokkia vastaan lukuisia kertoja. Jokipoikien kasvatti pitääkin Hokkia erityisen kovana kotijoukkueena.

– Hokki on kova kotijoukkue. Täällä on ollut aina tosi aktiivinen ja liikkuva porukka, joka teki Hokista sillä tavalla todella ärsyttävän vastustajan kaikin puolin, Pitkänen kertoo.

Pitkäsen lisäksi myös alkukauden TUTOssa pelanneella Janne Pälveellä ja kolmen ottelun maaliputkessa viilettävällä Arttu Niskakankaalla on kokemusta TUTO-paidasta. Lähes puolitoista vuotta Turussa aikaa viettänyt Pitkänen ei ole kuitenkaan pohtinut TUTOn heikkouksia, ainakaan vielä.

– Kaikissa joukkueissa on heikkouksia. Katsotaan, mitä tässä vielä keksii, Pitkänen heittää.

Hokin ja TUTOn välinen huippuottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!