Hokki päätti vuoden kotiottelut voitokkaasti

Kajaanin Hokki ja Kiekko-Vantaa pelasivat tiukan väännön Kajaanissa. Joulutauko näkyi vielä molempien joukkueiden otteissa, eikä ottelusta muodostunut missään vaiheessa suurta klassikkoa. Lopulta kotijoukkue onnistui kuitenkin nappaamaan kaksi pistettä jatkoajalla lukemin 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Avausmaalia saatiin odotella vajaat 13 minuuttia, kunnes Riku Toivo pääsi laukomaan kiekon puolityhjään maaliin. Isäntien johto-osumaan komean esityön tekivät ketjukaverit Arttu Heikkinen (1+1) ja Teemu Virtala (0+2). K-Vantaan tasoitusmaali syntyi vajaat viisi minuuttia Hokin osumasta. Jarmo Jokila laukoi suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon tarkasti ohi ottelussa 24 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Puolisen minuuttia myöhemmin Janne Pälven ja Micke-Max Åstenin tunteet kuumenivat iskujenvaihtoon asti. Nopeasti tilanteessa välissä ollut tuomaristo muisti molempia riitapukareita kahden minuutin rangaistuksella.

Toisen erän alkuun vierasjoukkue tuli kovalla sykkeellä ja sai pidettyä kiekkoa pitkiä pätkiä Hokin päädyssä. Vantaalaisten yritykset kilpistyivät kuitenkin Seppäseen ja kotijoukkueen puolustukseen. Hokki pääsi toisessa erässä yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Hokki jälleen parempi jatkoilla

Kolmannen erän puolenvälin tienoille sattui rangaistussuma, jonka aikana pelattiin pitkä pätkä erikoistilanteita. Varsinkin neljällä neljää vastaan pelattaessa molemmille joukkueille aukesi hyviä maalipaikkoja, mutta pikkumusta ei löytänyt tietään maaliin. Erän paras paikka aukesi K-Vantaan kapteeni Jere Karjalaiselle, joka pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta Veli-Antti Leinosen suljettua kiekon maalivahdin alueella. Seppänen onnistui kuitenkin torjumaan Karjalaisen yrityksen ja näin ollen voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata karvan yli puolenvälin, kunnes avausosuman syöttänyt Arttu Heikkinen räjäytti 968-päisen kotiyleisön huutoon iskettyään kiekon verkkoon. Syöttöpisteet kirjattiin Casper Santaselle ja Teemu Virtalalle.

– Oli hienoa seurata vantaalaisten pelaamista, miten he laittoivat itseään likoon kaukalossa. Myös vieraiden kiekollinen tekeminen oli meitä merkittävästi edellä tänään. Siinä oli vastustajalla kolmen pisteen palkinto hyvästä ahertamisesta ja sitoutumisesta hyvin lähellä. Meillä on peli vähän sekaisin tällä hetkellä ja näyttää ettei asennekaan ole aivan kohdillaan, kehui Hokin päävalmentaja Petri Mattila vierailijoita.

– Seppäsen torjuntatyöskentely nousi ottelussa isoon rooliin. Ja jos jotain hyvää hakee, niin saatiin ainakin joulun jälkeen paljon hyvää kuntoluistelua, kun jouduttiin niin paljon kiekon perässä luistelemaan, Mattila vitsailee.

Myös ratkaisuosuman iskenyt Arttu Heikkinen oli voitosta huolimatta tyytymätön omiensa esitykseen.

– Aika onnekas pomppuhan se oli. Ei tainnut kaverin veskari nähdä mihin se pomppasi. Ei voi kuitenkaan missään nimessä olla tyytyväinen, tämä oli hyvin sekavaa peliä meiltä, Heikkinen toteaa.

Hokki päättää vuoden sarjakärjen vieraana

Kahden pisteen voiton myötä Hokki paranteli asemiaan sarjan keskikastissa. Huomiseen otteluun Hokki suuntaa pelillinen parannus mielessään.

– Joukkueen kanssa päätettiin, että meillä on yhteinen missio. Toimitaan yhdessä, jotta huomenna pelattaisiin parempaa kiekkoa. Mennään kohti yhteistä päämäärää ja toivotaan, että aurinko paistaa meille vielä pelillisestikin, Mattila päättää.

Hokki pelaa vuoden viimeisen ottelunsa huomenna Vaasassa, kun vastassa on tänään TUTOlle luvuin 4-1 hävinnyt sarjakärki Sport. Ottelu alkaa kello 17.00.

aheikkinen_2

Arttu Heikkinen vastasi ottelun voittomaalista.