Hokki palaa kotijäälle – vastassa kovavireinen HCK

Edellisen kerran Kajaanissa yli kaksi viikkoa sitten pelannut Hokki palaa perjantaina kotiyleisön eteen. Hokin edessä on kova haaste, sillä vastaan asettuu kauden alla kovia hankintoja tehnyt HCK.

Vierasjoukkue HCK lentää tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Pitkälle vieraskiertueelle lähteneet keravalaiset pelasivat turneensa avausottelun keskiviikkona Vaasassa, jossa leijonapaidat kaatoivat sarjakärki Sportin tylysti lukemin 1-4. HCK vei myös joukkueiden kauden aiemman keskenäisen ottelun, kun otteluruuhkassa ollut Hokki taipui Keravalla luvuin 5-1.

– HCK on kova jengi. Keravalla me hävittiin heille aika selkeästi. He puolustavat hyvin ja tiiviisti. Lisäksi he ovat saaneet kauden aikana aika kovia pelimanneja ja sellainen kokemus näkyy heidän pelistään, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kuvailee perjantain vastusta.

Sarjassa edelleen eniten maaleja tehneen Hokin voittoputki katkesi keskiviikkona Joensuussa, kun kotijoukkue Jokipojat nappasi voiton lukemin 2-0. Tuo koitos oli linnapaitojen ensimmäinen ottelu tällä kaudella, jossa joukkue jäi kokonaan ilman maaleja.

– Meidän yksilöratkaisut jäi Joensuussa osittain hyvästä vastustajastakin johtuen vaisuiksi. Myös ylivoimapelaamisesta huomasi, kun sieltä oli hävinnyt vähän yksilötaitoa ja oivalluskykyä. Ylivoimakentälliset ovat menneet uusiksi ja niitä on tässä nyt jynssätty, Mattila kertoo.

Mattila uskoo, että myös perjantain ottelusta on luvassa vähämaalinen.

– Luulisin että tästä tulee pienten marginaalien peli. Meidän viisikkopeli on ollut hyvällä mallilla jo pitkän aikaa. Joukkuepelaaminen on pysynyt hienosti kasassa, vaikka meillä on ollut vino pino äijiä pitkään sivussa.

”Suuri mies” viimeisenä lukkona

Alkukaudella tökkinyt puolustuspeli on menossa hyvään suuntaan, sillä marraskuussa pelaamissaan kuudessa ottelussa Hokki on päästänyt vain 1,83 maalia ottelua kohden. Puolustuksen viimeisenä lukkona on toiminut maalivahti Teemu Seppänen, joka on torjunut marraskuun otteluissa kiekot 95,12% varmuudella. Sarjan maalivahtitilastossa viidenneksi kivunnut Seppänen ei kuitenkaan halua ottaa kaikkea kunniaa itselleen.

– Me ollaan viime peleissä puolustettu ja taisteltu paremmin, joka näkyy sitten myös minun pelaamisessa. Molemmat osa-alueet vaikuttaa toisiinsa. Tietenkin kun tuntuma paranee niin sitä kautta myös paranee oma pelaaminenkin, Seppänen toteaa.

Myös Hokki-luotsi Mattila on Seppäsen kanssa samoilla linjoilla.

– Teemu on kyllä petrannut, mutta myös joukkue Sepin edessä on parantanut puolustamista. Ei maalivahti pysty yksin pitämään joukkuetta pinnalla, jos joukkue pelaa miten sattuu. Meidän hyvä viisikkopelaaminen näkyy myös maalivahdin pelaamisessa, sillä hänelle tulevat tilanteet ovat selkeämpiä, Mattila kuvailee.

– Lisäksi kun meillä on tälläinen tilanne, että joukkueesta on paljon kärkiosaamista pois, niin silloin katseet kääntyy aina maalivahtipeliin. Sepi on ollut sellainen pelaaja, joka pystyy yksin tarjoamaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Hän on hienosti vastannut siihen huutoon ja ymmärtänyt tilanteen, että hänen pitää olla nyt parhaimmillaan. Sepi on osoittanut sen, miten suuri mies hän on, Mattila jatkaa.

Teemu-Seppänen

Teemu Seppänen on torjunut marraskuussa kuusi ottelua torjuntaprosentilla 95,12%. Kuva: Jesse Karjalainen

Hyvärisen kausi paketissa

Hokin kokoonpanoon ei ole luvassa muutoksia sitten keskiviikon koitoksen. Sivussa ovat edelleen Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Teemu Virtala, Anthony Guttig, Arttu Heikkinen, Miska Humaloja ja Jevgeni Fofanov.

Lisää jobinpostia Hokki-leiriin tuo tieto siitä, että puolustaja Ville Hyvärisen kausi on paketissa. Hyvärinen ehti pelata alkukaudella 21 ottelua, joissa hän keräsi yhden maalinjohtaneen syötön. Tehotilastossa Hyvärisen lukemaksi jäi +2.

Ottelu alkaa Kajaanin jäähallissa kello 18.30, tervetuloa!