Hokki palaa maajoukkuetauolta Jyväskylässä

Viikonlopun aikana kaksi ottelua pelaava Kajaanin Hokki palaa maajoukkuetauolta perjantaina kohdatessa JYP-Akatemian vieraissa. 

Kajaanin Hokki matkaa toista kertaa kuluvan kauden aikana Jyväskylään, kun linnapaidat ottavat mittaa JYP-Akatemiasta perjantaisessa vierasottelussa. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa syyskuun lopussa, jolloin JYP-Akatemia vei voiton nimiinsä lukemin 4–1. Kajaanilaisten leirissä odotetaan ottelua, jossa vaaditaan hyvää luistelupeliä pisteiden saalistamiseen.

— Akatemiaa vastaan se on aina lähtökohtana, että luistelupelin puolen pitää olla kunnossa. Kun siinä pärjätään ja puolustetaan tiivillä viisikolla, niin pitää jäädä energiaa myös hyökkäämiseen, jolla tuo ottelu voidaan kääntää itselle, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ennakoi.

Kajaanilaisjoukkueelle maajoukkuetauko tuli hyvään paikkaan, sillä edelliset viikot joukkue joutui pelaamaan vajaille hyökkäysketjuilla. Perjantaiseen otteluun Hokki saa sairastuvan puolelta runsaasti apuja takaisin kokoonpanon puolelle. Runkosarjan ensimmäisen ottelun pelaavan Teemu Hutun lisäksi kokoonpanoon palaavat Timo Hiltunen ja Niklas Näppi. Lisäksi Kärpistä lainalle tullut Tuomas Vartiainen pelaa Jyväskylässä. Maalissa Hokilla aloittaa Sami Väliharju.

— Kyllähän nämä tauot tulevat varmasti jokaiselle joukkueelle alkukauden tiiviin ottelutahdin takia. Tietenkin meillä oli hyökkäyspäässä useamman viikon ajan monta pelaajaa sivussa, niin tottakai tämä oli siihen hyvä, että saadaan sairaslistalta pikkuhiljaa noita äijiä pelikuntoon, Laukkanen kommentoi.

— Huomenna saadaan käytettäväksi 13 hyökkääjää, joten sen suhteen tilanne on ihan hyvä. Niistä 12 on omia sopimuspelaajia ja muutenkin mennään kokolailla omilla pelaajilla.

Sairastuvan puolella jatkavat hyökkääjistä Anton Ollikainen, Joni Piipponen ja puolustajista Reko Tornberg.

Timo Hiltunen palaa kokoonpanoon perjantaina Jyväskylässä.

Timo Hiltunen palaa kokoonpanoon perjantaina Jyväskylässä.

Seuraava ottelu: JYP-Akatemia-Hokki perjantaina kello 18.30
Seuraava kotiottelu: Hokki-Kiekko-Vantaa lauantaina kello 17.00