Hokki palaa tauolta hakemaan pohjoisen herruutta – ”Nämä on arvoituksellisia pelejä”

Kajaanin Hokki palaa joulutauolta tositoimiin back-to-back-otteluilla Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Joukkueet palaavat tauolta ensimmäisenä ja kohtaavat toisensa tiistai-iltana Lappi Areenalla.

RoKi-otteluista käynnistyy samalla omalla tavallaan Mestiksen kevätkausi. Syyskauden 27 ottelusta Hokki keräsi 48 pistettä ja on pistekeskiarvolla 1.778 Mestiksen viidentenä.

– Olemme poikien kanssa asetetussa aikataulussa. Tietysti vähän mollivoittoinen jakso takana, kun vieraskiertueesta emme saaneet klaarattua enempää pisteitä. Siinä mielessä jäi ihan lopusta pieni miinus, mutta olemme olleet voitonsyrjässä suunnilleen jokaisessa ottelussa ja siihen pitää olla tyytyväinen. Ihan hyvässä mallissa ollaan vielä, Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen arvioi alkukautta.

RoKi on ollut Hokille sopiva vastustaja alkukauden kahdessa keskinäisessä. Tiukoista otteluista huolimatta kajaanilaisjoukkue on kerännyt itselleen täydet kuusi pistettä keskinäisistä kohtaamisista.

– Nämä on aika arvoituksellisia pelejä siinä mielessä, että nämä tulevat aika nopeasti tuon pelaajien talvitauon jälkeen, kerettiin olla päivä kasassa sen jälkeen. Tietysti pelaajilla on varmasti virtaa viikon tauon jälkeen, niin uskon että saadaan vauhdikkaat matsit. Arvoituksellisuutta tuo se, kun ei tiedä kumpi joukkue saa koneet paremmin käyntiin ja pystyy pelaamaan kiekolla hyvin. Se on varmaan ottelun ratkaiseva asia, Räsänen povaa.

– Nämä on ollut tyypillisesti hyviä yleisöpelejä, toivotaan että yleisö löytää halliin. Siellä on kuitenkin aika turvallista katsoa. Toivottavasti saadaan molempiin halleihin hyvä tunnelma.

Hokki lähtee välipäivien otteluihin ilman hyökkääjätrioa Samu Kaasinen, Jiri Parvianen ja Tuomas Komulainen.