Hokki palasi voittojen tielle Vantaalla – ”Tässä tilanteessa meille tärkeintä on voittaminen”

Kajaanin Hokki palasi voittokantaan perjantai-illan vierasottelussa. Kiekko-Vantaa kaatui Vantaalla lukemin 1–3 (1–0, 0–2, 0–1).

Hokin maaleista Vantaalla vastasivat hyökkääjät Sami Tamminen, Samu Pyykkönen ja Tuomas Ahtonen.

– Olimme vähän unessa ekassa erässä, heti ensimmäisessä vaihdossa tuli heiltä läpiajo. Kaveri oli hyvä ja aggressivinen. He pystyivät tekemään pitkiä pyörityksiä meidän päässä, olimme vähän hippaleikissä, emmekä saaneet kaveria oikein millään aisoihin, Hokin päävalmentaja Jarkko Heikkinen myöntää.

– Toinen erä oli meiltä selkeästi parempaa, pitkiä pyörityksiä ei tullut enää niin paljoa. Pystyimme parantamaan puolustuspeliä. Kolmannessa erässä pelasimme fiksusti ja pysyimme pelin sisäpuolella.

Illan tärkeimmäksi saldoksi nousee Heikkisen papereissa täyden pistepotin ottaminen.

– Kova taistelu ja hyvää puolustuspelaamista meiltä, hyökkäyspelaaminen jäi välillä vähän piippuun. Tässä tilanteessa meille tärkeintä on voittaminen, tulipa se millä tyylillä tahansa.

Seppänen: ”Ei kärsi puhaltaa yhtään ulos”

Hokin maalilla Teemu Seppänen oli jälleen mies paikallaan. SuPS-kasvatti kirjautti tililleen yhteensä 34 torjuntaa, joten hänen torjuntaprosenttinsa oli päätähuimaava 97.14.

– Meillä oli vähän huono lähtö ensimmäiseen erään, onneksi kestimme sen tuloksellisesti. Sen jälkeen pääsimme peliin mukaan. Toisessa ja kolmannessa erässä ehkä vähän vietiinkin peliä, pelasimme paljon jämäkämmin eikä Kiekko-Vantaalle tullut enää niin paljon paikkoja, Seppänen arvioi.

Hokin ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun kajaanilaisjoukkue matkaa Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

– Ei kärsi puhaltaa yhtään ulos, saimme tänään hyvät pisteet mukaan, mutta huomenna pitää kaivaa taas se paras esiin, Hokki-vahti muistuttaa.

– Varsinkin ensimmäisissä erissä on vielä hommaa, että olisimme hereillä heti alusta, niin tekisimme pelaamisen itsellemme vähän helpommaksi. Siihen ensimmäiseen erään hyvä latinki ja siitä lähdetään viemään peliä, Seppänen kertoo Peliitat-ottelun reseptiksi.

Huippuhetket: Kiekko-Vantaa – Hokki 24.1.