Hokki panostaa viihtyvyyteen

  • Uusi videotaulu tuo lisäarvoa ottelutapahtumaan
  • Lipunmyynnistä vastaa jatkossa Ticketmaster
  • Mestis näkyy jatkossa myös Ylen kanavilta

Kajaanin jäähalli on kokenut kesän aikana muutoksia. Merkittävin muutos on hyppyrimäenpuoleiseen kulmaan ilmestynyt videotaulu. Viisi metriä leveältä ja kolme metriä korkealta taululta voi jatkossa nähdä muun muassa hidastukset, pelaajaesittelyt sekä haastattelut.

– Haluamme tarjota jatkossa kainuulaiselle kiekkoyleisölle entistä paremman kiekkoelämyksen. Videotaululla näkyvät hidastukset ovat yksi esimerkki siitä, miten haluamme vastata katsojien tarpeisiin. Videotaulu tuo myös yhteistyökumppaneiden mainoksille lisäarvoa, Hokin myyntineuvottelija Pasi Häkkinen kertoo.

Taululla näytetään ottelun aikana kuva- ja videomainoksia, pelikuvaa sekä hidastuksia. Lisäksi erätaukohaastattelut pystytään jatkossa näyttämään myös videotaululla.

Videotaulun käytöstä ja siihen tuotettavasta videoaineistosta vastaa kajaanilainen Smartcam Media. Jo aiemmin Smartcam Media on vastannut Hokin kotiotteluiden kuvaamisesta Fanseat-palveluun, jonka lisäksi yritys vastaa jatkossa myös videotaulun toiminnasta. Myös Hokin pelaajaesittelyvideo on Smartcam Median käsialaa.

– Videomateriaali tuotetaan taululle kuvauskopista kuvamikserin ja tietokoneiden avulla. Mikserillä voidaan päättää, näytetäänkö taululla grafiikkaa, videoita, hidastuksia vai kameran kuvaa. Hidastukset tulevat taululle suoraan Fanseatin suoran lähetyksen signaalista, Smartcamin videovastaava Tuomo Artama kertoo.

– Meillä on kuvauskopissa pelin aikana kolme henkilöä: Luukas Mepham ohjaa lähetystä ja taulua hoitaa Janne Nousiainen. Minun rooliksi jää ottelun kuvaaminen, Artama jatkaa.

Videotaulu asennettiin jäähalliin vain vajaa kaksi viikkoa ennen sarja-avausta. Artaman mukaan se asetti yritykselle omat haasteensa, mutta nyt videotaulun toiminta tulee tutummaksi kerta kerralta.

– Taulua otetaan pikkuhiljaa mukaan ottelutapahtuman eri osa-alueisiin, ja siinä on valtavasti potentiaalia. Esimerkiksi taulun hyödyntämisestä sisääntulon aikana on keskustelu paljon.

– Viimeisimpänä uudistuksena näytämme lauantain Espoo United -ottelussa videotaululla joukkueiden kokoonpanot.

Videotaulun lisäksi Kajaanin jäähalliin on asennettu kesän aikana uudet ledivalot. Uudet valot ovat entisiä kirkkaammat ja ovat samalla myös energiatehokkaammat. Uusien valojen ansiosta kentän valaistus on entistä tasaisempi. Valojen tehokkuutta on myös entistä helpompi säädellä.

asf

3×5 metrisellä videotaululla näytetään ottelun aikana muun muassa hidastuksia. Tuomo Artama ja Smartcam Media vastaavat taulun käytöstä. (Kuva: Juha Neuvonen, Kainuun Sanomat)

Hokki uudistaa kotisivujen ilmettä

Hokki panostaa uuteen ilmeeseen myös internetin puolella. Uudet nettisivut on tarkoitus julkaista lokakuun puolivälissä. Kotisivujen uudistuksesta vastaa UNELMA Media.

– Vanhat nettisivut eivät vastanneet enää kuluttajien tarpeisiin. Panostamme siihen, että uudet nettisivut ovat yksinkertaiset, informatiiviset ja selkeät, Häkkinen toteaa.

– Suurin osa käyttäjistä selaavat sivuja tabletilla tai puhelimella, joten haluamme että uudet nettisivut ovat helppokäyttöiset myös mobiilissa.

Liput kannattaa jatkossa ostaa ennakkoon

Mestis solmi kesällä yhteistyösopimuksen Ticketmasterin kanssa. Tämä näkyy jatkossa asiakkaille siten, että ennakkoliput kaikkiin Mestis-otteluihin ovat halvempia ostettuna Hokin toimistolta ja Ticketmasterin kautta kuin ovimyynnistä hallilta.

– Pyrimme pitkällä aikavälillä siihen, että katsojat ostaisivat jatkossa lippunsa etukäteen välttääkseen jonoja, Häkkinen toivoo.

Tuttuun tapaan Hokin otteluihin saa 2 euron alennuksen vilauttamalla S-etukorttia tai OP-korttia.

Mestis tukee jatkossa vahvasti myös fanitoimintaa. Rekisteröityneet faniryhmän jäsenet saavat jatkossa ilmaiset liput runkosarjan vierasotteluihin. Etu ei koske yksittäismatkaajia, vaan ainoastaan faniklubin virallisia matkoja.

Uudistuksella Mestis pyrkii elävöittämään ja kasvattamaan seurojen fanikulttuuria.

Mestis palaa ilmaiskanaville

Kannattajien suureksi riemuksi Mestis palaa myös ilmaiskanaville, kun Mestis-kiekkoa on nähtävissä jatkossa myös Ylen kanavilta. Yle näyttää runkosarjassa kahdeksan ottelua TV2-kanavalta. Tämän lisäksi Yle näyttää myös pudotuspelien ratkaisuottelut suorina lähetyksinä.

– Tämä merkitsee todella paljon Mestikselle. Me pääsemme valtakunnan pääkanavalle vapaaseen levitykseen. Se on iso asia meidän seuroille, yhteistyökumppaneille ja kaikille sidosryhmille, Mestiksen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää hehkuttaa.

Hokki näkyy runkosarjan aikana TV2:ssa kahteen otteeseen: 21.10. K-Vantaa–Hokki sekä 28.10. Hokki–LeKi.

TV-otteluiden lisäksi Yle Areena ja VeikkausTV näyttävät yhden ottelun joka perjantai-iltana. Kaikki Mestis-ottelut ovat puolestaan nähtävillä Elisa Viihteen ja Fanseat-palvelun kautta.

– Meitä on kiitelty paljon, kun esitämme kanavillamme monipuolisesti kotimaisia palloilusarjoja. Nyt pystymme laajentamaan valikoimaa myös Suomen suosituimpaan urheilulajiin, jääkiekkoon. Mestishän on maan seuratuimpia palloilusarjoja, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen toteaa Mestiksen tiedotteessa.