Hokki raastoi pisteet Jukureista kärkiottelussa

Kajaanin Hokki onnistui riistämään itselleen voiton Jukureista pisimmän mahdollisen kaavan kautta, kun linnapaidat haki pisteet voittolaukauskisan jälkeen lukemin 3–2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0).

Kajaanin lauantai-illassa nähtiin Mestiksen kärkiottelu, kun Mikkelin Jukurit vieraili Hokin kotona. Jukureilla oli allaan 1–7-vierasvoitto Rovaniemeltä perjantailta, kun taas kotijoukkue ei pelannut perjantaina. Ottelun avausmaali oli kotijoukkueen käsialaa, kun ylivoimalla Niklas Näppi jakoi kiekon maalin takaa Markus Korkiakoskelle, jonka laukauksen paluukiekon iski sisään vastustamattomasti Markus Piispanen.

Ottelun seuraavaa täysosumaa jouduttiin odottamaan toisen erän jälkimmäiselle puoliskolle, kunnes vierailijoiden Niko Laakkonen pysäytti kellon aikaan 32.03 terävällä rannelaukauksella, joka yllätti Sami Väliharjun. Paria minuuttia Laakkosen maalin jälkeen Jukurien ylivoima osoiti vaarallisuuttaan, kun Teemu Suhonen tarjoili Roope Rannalle ja Ranta iski suoraan syötöstä kiekon Hokki-nuottaan. Kun lisämaaleja ei toisessa erässä nähty, siirryttiin viimeiseen erään vierailijoiden 1–2-johdossa. Kolmannessa erässä Hokki haki vimmatusti tasoitusta ja lopulta sen tuotti Joni Piipponen, jonka maalin esityöstä vastasivat Heikki Klemetti ja Michal Kristof.

— Kolmas erä oli meidän parasta antia tältä illalta, ihan ansaitusti saatiin tasoitusmaali siinä. Ehdottomasti meni tänäänkin oikealle miehelle, Piipposen Joni yhden kauden parhaista peleistään, kehaisi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Kun Piipposen maalin jälkeen ei lisäosumia nähty, jouduttiin ratkaisijaa hakemaan lopulta voittolaukauskisasta asti. Siinä ainoana onnistujana oli huikaisevilla veiveillään Risto Mattila, joka uitti kiekon yhdellä kädellä ohi Jukuri-maalia vartioineen Mika Norjan. Hokki-maalilla Väliharju pysäytti kaikki kolme Jukurien yritystä ja takasi omalta osaltaan Hokin voiton.

— Väliharjua näin ensimmäistä kertaa rankkareissa ja oli mies paikallaan. Positiivinen kokemus selkäreppuun siitä, kehui Hokki-luotsi maalivahtiaan.

— Molemmat joukkueet puolusti todella hyvin, ei ollut mikään hyökkäyspelin iloittelu tämä ilta. Kyllähän meillä pitää omalla joukkueella faktat ottaa faktoina, jotta me pystytään Jukureita horjuttamaan, pitää sen lähteä puolustamisen kautta. Viikko on nyt runkosarjaa jäljellä, levätään sunnuntai ja harjoitellaan laadukkaasti maanantai ja tiistai ja sitten kohti viimeistä kotipeliä SaPKoa vastaan keskiviikkona, päätti kajaanilaisten käskyttäjä.

Risto Mattila veivasi Hokin voittoon voittolaukauskisassa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Risto Mattila veivasi Hokin voittoon voittolaukauskisassa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
7.31 1-0 Piispanen (Korkiakoski-Näppi) YV
32:03 1-1 Laakkonen (Henritius-Ranta)
36:25 1-2 Ranta (Suhonen-Laakkonen) YV
56:18 2-2 Piipponen (Klemetti-Kristof)
65:00 3-2 Mattila VL

Torjunnat:
Sami Väliharju 2+6+11+3=22
Mika Norja 7+9+6+4=24

Jäähyt:
Hokki 6x2min
Jukurit 3x2min + 5+20min (Koski)

Yleisöä: 792

Seuraava ottelu: Hokki-SaPKo keskiviikkona 9.3 kello 18.30