Hokki raastoi pisteet TUTOsta

Kajaanin lauantai-illassa nähtiin Mestiksen klassinen ottelupari, kun Hokki ja TUTO kohtasivat. Ottelu päättyi Hokille luvuin 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Hokki jatkaa pelejään keskiviikkona RoKin isäntänä.

Lauantaina Kajaanissa nähtiin tunteikas Mestis-kamppailu Hokin ja TUTO Hockeyn välillä. Ottelun avausmaalin runnoi maaliin Rasmus Kulmala ajassa 5.36, kun Antti Lehtonen ei saanut vangittua Anssi Virkin laukausta. Hokki tuli ensimmäisen erän aikana tasoihin, kun Heikki Klemetin one-timer Antti Kurkisen syötöstä upposi tolpan kautta Jere Myllyniemen ohi. Klemetin maali oli kuhmolaiselle kauden kolmas.

Toisen erän aikana ei lisämaaleja nähty joten tasatilanteessa 1-1 siirryttiin myös toiselle erätauolle. Ottelua taisteltiin tasaisissa merkeissä aivan viime minuuteille asti, kunnes Joni Piipponen irtosi laidassa puolustajista ja sijoitti kiekon etuylänurkkaan ajassa 56.25. TUTO haki ottelun lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Hokki vältti kovalla taistelulla maalien syntymisen. Täydet pisteet jäivät Kajaaniin Piipposen ja Klemetin maaleilla ja Lehtosen torjunnoilla luvuin 2-1.

— Voittoon olen tietenkin erittäin tyytyväinen. Oli se puolustus sitten miekkailua tai mitä hyvänsä, niin minun mielestä hyvin mielestä hyvin puolustettiin. Me lähdettiin kauteen 16 hyökkääjän ryhmällä ja tällä hetkellä on kahdeksan jäljellä ja kuusi sairaslistalla. Kärjestä niitä, joilla olisi taitoa ollut ja hyökkäyspelin taitavuutta eli (Radim) Valchar ja (Miska) Humaloja ovat jo poistuneet muihin maisemiin. Kyllä se tekee tällä hetkellä lähtökohdat sellaiseksi, että ei me lähdetä muuta tekemään kuin repimään ja raastamaan ja sitä me tehtiin tosi hyvin. Siitä palkintona saatiin tuo voittomaali, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen illan ottelua.

Heikki Klemetti iski Hokin tasoihin ensimmäisessä erässä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Heikki Klemetti iski Hokin tasoihin ensimmäisessä erässä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
5.36 0-1 Kulmala (Virkki, Laine)
10.42 1-1 Klemetti (Kurkinen, Saukko)
56.25 2-1 Piipponen (Piispanen) VoM

Torjunnat:
Antti Lehtonen 12+3+8=23
Jere Myllyniemi 10+9+9=28

Jäähyt:
Hokki 4x2min
TUTO Hockey 6x2min

Yleisöä: 688

Seuraava ottelu: Hokki-RoKi keskiviikkona 27.1 kello 18.30 Kajaanin jäähallissa.