Hokki runkosarjan toiselta sijalta kohti pudotuspelejä

Kauteen tavoitteenaan runkosarjan toinen sija lähtenyt Hokki saavutti tavoitteensa. Linnapaidat kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjan seitsemänneksi tulleen TUTO Hockeyn. 

Kajaanin Hokki päätti runkosarjan toiseen sijaan, joka oli myöskin joukkueen tavoitteissa kauteen lähdettäessä. Viidenkymmenen ottelun aikana kajaanilaiset keräsivät kokoon 98 pistettä, joka on joukkueen uusi ennätys. Runkosarjassa edelle ylsivain Mikkelin Jukurit, joka lähti kauteen suurena ennakkosuosikkina. Hokissa ollaan tyytyväisiä runkosarjan menestykseen.

— Ei tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen. Kuten Mestis-infossa sanoin, tämän vuoden runkosarjassa pelataan niin, että Jukurit sen jollain aikajänteellä tulee voittamaan. Heidän materiaalinsa on ihan eri tasolla kuin muilla. Meidän lisäksi sitten siitä kakkospaikasta oli kymmenen muuta joukkuetta kamppailemassa ja kaikki muut joukkueet onnistuttiin pitämään takana. Kyllähän se on ensinnäkin kova suoritus joukkueelta ja tietenkin hieno asia, että tavoite saavutettiin toisen sijan muodossa, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Usein jääkiekossa puhutaan oman pelin kehittämisestä. Hokki-leirissä ollaan tyytyväisenä oman pelin kehittymiseen kauden aikana ja pidetään pelaamisen tasoa riittävän korkealla pudotuspeleissä menestymistä varten.

— Kohtasimme vasta muut joukkueet neljän kärjestä, Jokipojat vieraissa ja SaPKon sekä Jukurit kotona ja niissä peleissä oli pelaaminen hyvin kasassa. Siitä viimeisimmästä pelistäkin on vain muutama vuorokausi (9.3 SaPKoa vastaan 4–1) aikaa, ei tuossa sen suhteen muuta tarvi tehdä kuin alkaa pelaamaan ja pelata omaa parasta peliä, arvioi Laukkanen.

Linnapaidat kohtaavat ensimmäisellä kierroksella pudotuspelejä TUTO Hockeyn, joka sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi. Joukkueet kohtasivat runkosarjansa toisensa neljään otteeseen, joista pisteet jakaantuivat tasan 6-6. Kaikissa neljässä pelissä nähtiin vain kotivoittajia. Ottelusarja alkaa Kajaanissa keskiviikkona, mutta sitä ennen Hokki-leirissä otetaan hieman lepoa.

— Otetaan pari päivää huilia ja tiistaina aamusta kokoonnutaan joukkueen kanssa yhteen ja aletaan siirtämään mietteitä TUTO-sarjaa, päättää Hokki-luotsi.