Hokki saa KOOVEEn vastaansa juhlaottelussa

Kajaanin Hokki saa lauantaina vastaansa KOOVEEn ottelussa, jossa juhlistetaan Marko Kilpeläisen pitkää Hokki-uraa sekä 100-vuotiasta Suomea. 

Hokki ja KOOVEE kohtasivat toisensa viime viikon sunnuntaina Tampereella. Tuolloin Suomi-sarjassa seitsemäntenä oleva KOOVEE onnistui voittamaan jatkoajan jälkeen 4–3.

– KOOVEE on kokenut joukkue, jossa on erittäin hyviä kiekollisia pelaajia. Heillä on laadukas joukkue, varsinkin hyökkäyssuuntaan, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

Ottelussa pelataan isoista pisteistä, sillä molemmat joukkueet kamppailevat paikasta kuuden joukkueen ylempään jatkosarjaan. Hokki on sarjan viidentenä 38 pisteellä ja KOOVEE on seitsemäntenä 35 pisteellä. Voitolla Hokki voisi siis venyttää eron kuuteen pisteeseen.

– Meillä on kymmenen peliä jäljellä ja pisteitä tarvitsemme tietyn verran niistä. Menemme tietenkin peli kerrallaan ja jokainen peli on aina tärkeä ja panoksellinen.

Jarkko Heikkisen numero 95 saa tänään rinnalleen Marko Kilpeläisen pelinumeron 20. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Ottelussa on juhlaottelun humua, sillä ennen ottelua Hokki-legenda Marko Kilpeläisen paita jäädytetään. Lisäksi ottelu on Hokin Suomi 100 -ottelu, jossa soi ainoastaan suomalainen musiikki.

– Hieno ottelu tulossa, Kilpeläisen paidanjäädytys ja Suomi 100 -ottelu samassa. Meidän täytyy pitää keskittyminen pelissä ja tekemisessä, ja olla valmiina alusta asti. Siinä on varmasti hieno tilaisuus tulossa, kunnioitan Markoa paljon ja on hienoa olla paikan päällä.

Hokki saa sairastuvalta takaisin kentille hyökkääjät Peter Gápan ja Jaakko Heiskasen. Sivussa lauantain ottelusta ovat Riku Korhonen ja Vili Kauppinen.

Hokissa tämän kauden osalta debytoiva Markus Korkiakoski pelaa ykkösketjun keskellä Oscar Leppäsen ja Niko Saarenpään kanssa.

Hokin kokoonpano KOOVEE-otteluun:

12 Oscar Leppänen – 9 Markus Korkiakoski – 16 Niko Saarenpää
8 Niki Huovinen – 26 Martins Vitolins – 15 Heikki Klemetti
19 Peter Gápa – 13 Jaakko Heiskanen – 14 Robert Locans
31 Erno Räisänen – 11 Jesse Niskanen – 27 Tommi Klemetti
22 Toni Koskinen

10 Alejandro Ramirez – 95 Jarkko Heikkinen
6 Robin Ullberg – 28 Micke Niemelä
7 Juho-Ville Kyllönen – 70 Alexander Liulchuk

35 Severi Kinnunen (AM) – 1 Lari Kukkohovi

Suomi 100-juhlaottelu sekä Marko Kilpeläisen juhlaottelu Hokki–KOOVEE la 2.12. Kajaanin jäähallissa kello 17!