Hokki saa vieraita Joensuusta

Kuntopuntarin kärkijoukkueisiin lukeutuva Kajaanin Hokki isännöi keskiviikkona Joensuuun Jokipoikia. Sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta löytyvät Hokki ja Jokipojat kamppailevat elintärkeistä pisteistä sarjan kärkisijoja ajatellen.

Vahvasti viime aikoina esiintyneen Hokin viime viikko sisälsi isomaalisen 7-4 -kotivoiton KooKoosta sekä 4-2 -vierastappion Mikkelistä. Hokki löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi, mutta pelin enemmän pelanneet KooKoo ja Jukurit ovat vain kahden pisteen sisällä Hokista. Linnapaidat voivat siis nousta voitolla sarjataulukossa neljänneksi.

Alkukauden vaisusti esiintynyt Jokipojat palasi viime viikolla voittokantaan. Ärjypaidat kaatoivat ensin perjantaina Peliitat vieraissa voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 2-3 ja lauantaina Hokillekin kaatunut KooKoo oli joensuulaisille suupala, kun Jokipojat nappasi 3-1 -kotivoiton. Jokipojat majailee sarjataulukossa Hokin perässä sijalla seitsemän, mutta matkaa joensuulaisilla on yhden pelin enemmän pelanneisiin linnapaitoihin peräti seitsemän pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Kaikki ovat keskenäiset ottelut päättyneet kotivoittoihin. Hokki kaatoi Jokipojat kotonaan sarja-avauksessa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3, mutta Jokipojat otti niskalenkin Hokista voittamalla kotiottelunsa luvuin 5-2 ja 2-0. Kotietu oli valttia myös harjoitusotteluissa, sillä molemmat elokuussa pelatut ottelut päättyivät kotivoittoihin.

Kestääkö kotitaika?

Hokin kotitaika Jokipoikia vastaan on lähes hämmästyttävän pitkä. Joensuulaiset ovat pystyneet voittamaan Hokin edellisen kerran Kajaanissa helmikuussa 2010, jolloin kevään päätteeksi mestaruuden voittanut joensuulaisjoukkue kaatoi Hokin luvuin 4-5. Tällä välin Hokki on napsinut seitsemän peräkkäistä voittoa Jokipojista. Hyvistä historiatilastoista huolimatta Hokin päävalmentaja Petri Mattila odottaa ottelusta tasaista, kuten kaikista aiemmista keskenäisistä otteluista.

– Ottelusta tulee kova fyysinen vääntö. Meidän pitää ansaita jokainen millimetri ja kaivaa itsestämme kaikki se osaaminen, mitä meissä on ja tehdä vaikka väkisin ne voittoon tarvittavat maalit. Varsinkin heidän maalin edessä pitää pystyä tekemään yksilötasolla kovia ratkaisuja, Mattila linjaa.

Hokilla jäi lauantain Jukurit-ottelusta paljon hampaankoloon etenkin yksilötasolla. Hokki-leirissä halutaankin palata keskiviikkona takaisin omalle tasolle.

– Mikkelissä meillä jäi (Samu) Pitkäsen soolomaalia lukuun ottamatta yksilöiltä aika paljon näkemättä. Se sopii oikein hyvin, että vastaan tulee huippujoukkue, joka pelaa tiivistä ja hyvää puolustuspeliä.

Hokin kokoonpanosta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Mika Koivisto, Jevgeni Fofanov ja Anthony Guttig. Myös hyökkääjä Samu Pyykkönen on sivussa keskiviikon ottelusta.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!

MG_7330-450x450

Laulaako Da Costan tykki jälleen kerran?