Hokki säilyy Mestiksessä!

Kajaanin Hokki varmisti Mestis-paikan itselleen kaudelle 2017-2018 kaatamalla kauden viimeisessä ottelussaan Imatran Ketterän kotonaan tylysti 7–2. Toisen Mestis-paikan nappasi itselleen IPK, joten viitostien derbyjä nähdään myös ensi kaudella.

Perjantaisessa Ketterä-ottelussa oli Hokin kannalta suuret panokset. Pistekin olisi varmistanut sen, että Kajaanissa nähdään Mestis-kiekkoa myös ensi kaudella. Linnapaidat kuitenkin varmistivat sarjapaikan voittamalla imatralaisjoukkueen näytöstyyliin lukemin 7–2.

Ottelu sai hieman hermostuneen alun, mutta ensimmäisen erän edetessä ote siirtyi paremmin Hokin haltuun. Ajassa 11.10 kajaanilaisjoukkue avasi maalitilinsä, kun Markus Korkiakoski tykitti ylivoimalla vastustamattoman kudin takanurkkaan. Ketterä kuittasi Rudolf Maslovskisin osumalla paria minuuttia myöhemmin, mutta Risto Mattila vei Hokin takaisin keulille 31 sekuntia tasoitusosuman jälkeen.

Hokin 2–1-johdossa edettiin toisen erän puoliväliin asti, kunnes linnapaidoille avautui viiden minuutin ylivoima Valtteri Niemen otettua pelirangaistuksen keihästämisestä. Tuon ylivoiman Hokki hyödynsi tehokkaasti. Ensin Joni Piipponen ohjasi Korkiakosken yrityksen Santeri Lipiäisen taakse, jonka jälkeen Tino Metsävainio ja Christoffer Seppelin lisäsivät Hokin johdon jo neljään maaliin. Erän lopulla Niklas Näppi täräytti vielä yhden ylivoimamaalin lisää, jonka turvin Hokki pääsi toiselle erätauolle 6–1-johdossa.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet maalasivat vielä kertaalleen. Ensin Jesse Juntheikki hyödynsi Ketterän kahden miehen ylivoiman Maslovskisin hyvästä alustuksesta, mutta ajassa 56.16 Seppelin kuittasi taululle loppulukemat 7–2 läpiajon päätteeksi. Sarjapaikan 7–2-voitolla varmistanut Hokki sai paikalle saapuneelta lähes tuhatpäiseltä yleisöltä vielä ottelun päätteeksi seisovat aplodit.

— Pelaajat olivat pitäneet palaveria ja heidän teemansa oli se, että tänään pidetään miehekkäästi Mestis-paikka Kajaanissa ja se minun mielestä toteutui erittäin hyvin. Johtavat pelaajat olivat tällä kertaa johtavia pelaajia. Tuo Korkiakosken ketju on kevään mittaan löytänyt oman paikkansa ja siihen on ollut helppo nojata koko joukkueen. Maanantainen ilotulitus maalien muodossa oli yhden kentällisen näytöstä ja tänään tuppasi olemaan ihan sama homma, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Viiden joukkueen kaksinkertainen karsintasarja keräsi Hokin luotsilta kehuja hyvänä kokemuksena.

— Jos koko karsintasarjaa miettii, niin tämä on ollut minulle hieno uusi kokemus ja tykkäsin tästä sarjasta. Suomi-Sarja-porukat pelaavat hyvää jääkiekkoa, ovat hyvin valmennettuja joukkueita ja hyvin organisoituja joukkueita. Kyllä tämä on tälläinen suola, en yhtään huonona pitäisi vaikka tuonne ylöspäinkin nämä sarjat aukeaisi. Kyllä nämä noille Liiga-joukkueille, niiden pelaajille ja valmentajille olisi hyviä oppikokemuksia toimimiseen tietyissä painetiloissa.

— Sarja meni minun mielestä niinkuin suunniteltiin. Lähdettiin puolustamisen kautta ja loppuviimein ruvettiin tekemään myös maaleja ja kun se yhtälö toimi niin Mestis-kiekko jatkuu myös ensi kaudella ansaitusti Kajaanissa, Laukkanen päättää.

Hokki varmisti Mestis-paikan kaudeksi 2017-2018 kaatamalla Ketterän 7-2. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
11.10 1-0 Korkiakoski (Mattila, Metsävainio) YV
15.41 1-1 Maslovskis (Lippojoki, Iso-Mustajärvi) YV
16.12 2-1 Mattila (Metsävainio, Hiltunen)
30.46 3-1 Piipponen (Korkiakoski, Näppi) YV VoM
32.17 4-1 Metsävainio (Piipponen, Näppi) YV
35.06 5-1 Seppelin (Kaarlela, Metsävainio) YV
38.22 6-1 Näppi (Korkiakoski, Mattila) YV
51.33 6-2 Juntheikki (Maslovskis, Jääskeläinen) YV2
56.16 7-2 Seppelin (Turtiainen) AV

Torjunnat:
Tuukka Smura 7+6+11=24
Santeri Lipiäinen 14+7+0=21 (vaihto 35.06 5-1)
Aleksi Hohti 0+2+5=7

Jäähyt:
Hokki 8x2min 1x10min
Ketterä 5x2min 1x5min 1x20min (Niemi)

Yleisöä: 959

Hokki kiittää kaikkia kannattajia ja yhteistyökumppaneita kaudesta 2016-2017!