Hokki sarjakärjessä maajoukkuetauolle

Kajaanin Hokki haki viikonlopun otteluistaan Jukureita ja Jokipoikia vastaan yhteensä neljä pistettä. Linnapaidat taipuivat Jukureille jatkoajalla perjantaina ja voittivat Jokipojat suoraan lauantaina. 

Kajaanin Hokki matkasi perjantaisen Jukurit-tappion jälkeen Joensuuhun, missä vastaan asettui Jokipojat. Maaleja saatiin odottaa ensimmäisen erän viime minuuteille asti, kunnes Matti Kaarlela iski Mestis-uransa ensimmäisen maalin ajassa 17.52. Jokipojat eivät kuitenkaan tästä lannistuneet, vaan kotijoukkue tasoitti alle minuuttia myöhemmin, kun kiekko kimposi hieman yllättäen maalin edessä olleelle Samu Pitkäselle, eikä kultakypärä erehtynyt. Tasatilanteessa 1-1 siirryttiin ensimmäiselle erätauolle. Toisessakaan erässä ei liiemmin maaleilla juhlittu, sillä erän ainokainen tuli vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä, kun Kärpistä lainalla oleva Sami Anttila iski toisen Kärppä-lainan, Aku Kestilän, syötön Jokipoikien maaliin.

Kolmannen erän ainokaisesta vastasi toisen erän tapaan Hokki, kun Christoffer Seppelin polki laidasta Jokipoikien alueelle, harhautti maalivahdin ja uitti kiekon kotijoukkueen rysään. Pelikellossa oli Seppelinin maalin syntyessä 50.52. Enempää maaleja ei iltaan nähty, joten lopputulos 1-3 ja täydet kolme pistettä Hokille.

— Erittäin kova kamppailupeli jälleen. Suunnitelmana oli lähteä hakemaan revanssia aiemmasta kotitappiosta Jokipojille ja siinä onnistuttiin. Ensimmäiset kaksi erää oltiin pelin päällä ja kolmannessa sitten vähän vähemmän. Tietysti siinä kolmannessa erässä pelattiin vähemmän viidellä viittä vastaan. Tuomareilla ei nyt mikään paras ilta ollut kummankaan joukkueen kannalta ja eniten siitä kärsi pelaajat. Lopussa kuitenkin meidän isona teemana ollut revanssin hakeminen ja taistelun kautta pelaaminen korostui. Täytyy olla todella tyytyväinen kolmesta pisteestä, summaa Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen lauantaisen ottelun.

Jokipojat-ottelusta saadut kolme pistettä auttoivat osaltaan vakuuttavan alkukauden pelannutta Hokkia kasvattamaan pistejohtonsa Mestiksen piikkipaikalla seitsemään pisteeseen, kun siirrytään ensimmäiselle pidemmälle ottelutauolle. Maajoukkuetaukoa edeltävistä viidestätoista ottelusta Hokki on saalistanut itselleen vakuuttavat 36 pistettä ja jäänyt pisteittä vain kerran. Kajaanilaiset ovat myöskin päästäneet vähiten maaleja.

— Alkukausi on mennyt näin pisteiden saalistuksen kannalta positiivisissa merkeissä. Pelin sisällön kannalta kaikkien tyytyväisin voi olla puolustuspelaamiseen tasaviisikoin. Myös maalivahtipeli on toiminut, kohtalaisen järkevissä määrin ollaan päästetty maaleja, kertaa Laukkanen.

Aivan kaikkeen ei sarjakärjen päävalmentaja ei ole tyytyväinen joukkueessaan. Ylivoimillaan Hokki on tehnyt sarjan toiseksi vähiten maaleja, yhteensä kuusi kappaletta, ensimmäisten viidentoista pelin aikana.

— Hyökkäämisen kanssa ollaan tehty töitä, päätypeli on toiminut paremmin ja suora hyökkääminen on mennyt eteenpäin. Siinä on toki vielä luonnollisesti työsarkaa. Lisäksi molemmat erikoistilannepelaamiset, niin ylivoima kuin alivoima, pitää saada parempaan kuosiin joulutaukoa kohti painaessa. Se on meidän valmentajien tehtävä kehittää sitä peliä ja päättää ketkä pelaavat missäkin tilanteessa, päättää Laukkanen.

Tuukka Smura torjui Jokipoikia vastaan Hokille täyden pistepotin.

Tuukka Smura torjui Jokipoikia vastaan Hokille täyden pistepotin.

Maalit:
17.52 0-1 Kaarlela (Klemetti, Kurkinen)
18.41 1-1 Pitkänen (Väyrynen)
39.57 1-2 Anttila (Kestilä, Korkiakoski) VoM
50.52 1-3 Seppelin (Turtiainen)

Torjunnat:
Tuukka Smura 4+7+15=26
Mikael Edelmann 12+15+1=28

Jäähyt:
Hokki 6x2min 1x10min
Jokipojat 5x2min 1x10min

Yleisöä:
1243

Seuraava ottelu: Hokki-Hermes keskiviikkona 11.11 Kajaanin jäähallissa.