Hokki selätti alkukauden ongelmansa

  • Mestiksen siirtyessä joulutauolle on Kajaanin Hokki kymmenentenä 37 pisteellä
  • Hokin alkukauden ongelmakohta, vieraspelaaminen, on alkanut toimimaan maajoukkuetauon jälkeen
  • Linnapaitojen viime viikkojen kuntokäyrä osoittaa selvästi ylöspäin

Kajaanin Hokki on Mestiksen kymmenennellä sijalla, kun joukkueet siirtyvät Mestiksen joulutauolle. Marraskuun alun maaottelutauon jälkeen pelaamistaan 12 ottelusta kajaanilaisjoukkue on onnistunut keräämään kasaan 18 pistettä. Lisäksi Hokilla on joulutauolle siirtyessä kahdeksan ottelun mittainen pisteputki.

— Tulokset on parantunut pelin parantumisen myötä. Meidän suorittaminen on kentällä parantunut kokoajan ja se on tuonut selkeästi tasaisemman ja paremman tuloksen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

Vaikka sijoitus sarjassa on kymmenes, Hokilla on matkaa pudotuspeleihin oikeuttavaan kahdeksanteen sijaan vain kuusi pistettä, eikä kolmaskaan sija ole kuin kymmenen pisteen päässä.

— Kahdeksassa viime ottelussa päätiin pisteille ja se allekirjoittaa sitä, miten tasainen tämä sarja on ja miten pienet erot joukkuiden välillä on. Tässä jaksossa pelattiin vieraissa ihan sarjan kärkijoukkueista TUTOa ja Jokipoikia vastaan ja molemmat ottelut pystyttiin viemään jatkoajalle.

— Kun sarjataulukkoa katsoo nyt, kun joukkueilla on noin 30 ottelua takana, ei siellä mitään yhtä heittopussia näe. Erittäin tasaista sarjaa pelataan ja joukkueiden väliset erot, varsinkin yksittäisessä pelissä, on omasta mielestä jopa pienentyneet viime vuodesta. Kuitenkin silloin Jukurit oli ylivertainen niin materiaaliltaan kuin peliltään. Tänä vuonna sellaista yksittäistä ylivertaista joukkuetta ei tässä sarjassa minun mielestäni ole, Hokki-luotsi kertoo.

Joni Piipponen ratkoi Hokille kauden ensimmäisen vierasvoiton marraskuussa.

Usko vieraspelaamiseen kasvanut

Alkukauden aikana kajaanilaisjoukkueen murheen kryyni oli vierasottelut. Ensimmäisistä kahdeksasta vieraissa pelatusta ottelusta Hokki onnistui keräämään kokoon vain yhden pisteen. Seuraavista seitsemästä ottelusta linnapaidat ovat kuitenkin onnistuneet ottamaan 12 pistettä.

— Ihan samanlaisia otteluita on pelattu läpi syksyn. Jollain muotoa varmasti siihen vieraspelaamiseen tuli ylimääräistä puristamista, kun sitä ensimmäistä vierasvoittoa jouduttiin odottamaan niin pitkään. Ehkä usko on kasvanut sen ensimmäisen vierasvoiton myötä. Pelien kuvat ovat olleet ihan samanlaisia senkin jälkeen. Sekin korostaa sitä, että ei me välttämättä mitään tehty väärin, ei vain pystytty voittamaan.

— Kun se ensimmäinen voitto saatiin, usko vieraspelaamiseen alkoi kasvamaan ja nyt ollaan oltu viime viikkoina jopa paremmassa pistetahdissa vieraissa kuin kotikaukalossa.

Läpi syksyn joukkueen puolustuspelaaminen on toiminut mallikkaasti. Sen takia joukkue on pystynyt keskittymään harjoituksissa hyökkäyspelaamisen viilaamiseen. Hyökkäyspelaamisen parantumista olikin nähtävissä muun muassa joulutaukoa edeltävässä KeuPa-ottelussa, jossa Hokki hallitsi peliä tasaviisikoin ja vei laukaisutilaston 59-31.

— Meidän puolustaminen on ollut tasaviisikoin hyvällä tasolla. Jonkin verran ollaan mietitty miten puolustetaan, mutta tämän syksyn kaarta kun miettii niin hyvin vähän ollaan siihen muutettu.

— 80 prosenttia viikkotason harjoittelusta tehdään hyökkäyspelin ehdoilla. Näissä kahdessa viimeisessä ottelussa kuudesta pelatusta erästä viidessä pelattiin hyvää jääkiekkoa hyökkäyssuuntaan.

Tino Kauppinen on ottanut paikkansa Hokin pakistossa.

Ennen joulutauolle vetääntymistä Hokki harjoitteli vielä alkuviikon ajan.

— Maanantaina käytiin keskustelua pelaajien kanssa tästä jaksosta maajoukkuetauosta joulutaukoon ja sen aikana harjoittelusta. Halusin pelaajilta palautteen tammikuun harjoitusten painotusta silmällä pitäen, Laukkanen kertoo.

— Niin kauan kuin viisikkotasolla meidän puolustaminen pysyy tuolla tasolla mitä se on koko syksyn ollut, niin voidaan minun mielestä keskittyä siihen, mitä tehdään kiekon kanssa missäkin tilanteessa.

Tulokaspuolustajille puhtaat paperit

Täksi kaudeksi linnapaitojen puolustukseen tuli kolme pelaajaa nuorten SM-liigasta. Samuli Tanhua, Tino Kauppinen ja Reko Tornberg saavat Hokin valmennukselta puhtaat paperit ensimmäisestä syksystään miesten peleissä.

— Tornbergin syksy on ollut todella rikkonainen, Rekon osalta on vaikea arvioida yhtään mitään. Hänellä on ollut loukkaantumista ja sairastumista ja siihen vielä armeija päälle, niin hänestä on hankala sanoa juuta eikä jaata. Hänen antinsa tulee olemaan kevätpuolella.

— Tanhua on puolustuksellisesti ollut ihan syksyn alusta saakka valmis pelaamaan miesten pelejä.

— Kauppinen sai mahdollisuuden siihen hetkeen, kun meiltä oli miehiä sivussa ja paikkaa kuusikossa oli tarjolla. Siihen huutoon ”Kauppari” on vastannut ja hänen osaltaan tämä loppusyksy on ollut oikeinkin mallikasta suorittamista, Hokki-luotsi päättää.

Hokki palaa joulutauolta peleihin kahdella paikallisottelulla IPK:ta vastaan. Ensin kajaanilaiset kohtaavat IPK:n 28.12 Iisalmessa, jonka jälkeen Hokki isännöi Peli-Karhuja 30.12 Kajaanissa.

-JH