Hokki solmi kolme tärkeää jatkosopimusta – Mäkelä, Koivunen ja Savolainen jatkavat Kajaanissa

Hokin ensi kauden joukkueen rakentuminen jatkuu hyvää vauhtia. Tuoreimmat jatkosopimuksen tehneet pelaajat ovat maalivahti Alex Mäkelä ja keskushyökkääjät Joonas Savolainen sekä Eetu-Santeri Koivunen.

Alex Mäkelän jatkon myötä Hokin päättyneen kauden molemmat maalivahdit jatkavat Kajaanissa. Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen on erittäin tyytyväinen hyväksi todetun maalivahtikaksikon jatkamisesta Hokissa.

– Heillä oli hyvä ja tervehenkinen kilpailu peliajasta, ja molemmat täyttivät hyvin paikkansa. Mäkelällä oli harmittava loukkaantuminen välissä, mutta hän tuli siitä takaisin hyvin loppukaudesta. Hän on erittäin kehityskelpoinen maalivahti, joka tekee tunnollisesti töitä ja haluaa mennä eteenpäin urallaan. Se paistaa läpi kaikesta hänen tekemisestään, Räsänen kertoo.

Joonas Savolainen oli päättyneellä kaudella Hokin toiseksi paras pistemies, tehden 51 ottelussa tehot 13+22. Savolainen pelasi läpi kauden vahvasti molempiin suuntiin, josta hyvänä todistuksena on hänen plusmiinus-tilaston lukema +25, joka oli koko Mestiksen viidenneksi paras noteeraus.

– Savolainen on erittäin hyvä ja monipuolinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan hyvin alivoimaa ja ylivoimaa. Se, että saimme pidettyä hänet joukkueessa on erittäin hyvä asia. Hän on iso palanen ensi kauden joukkuetta. Hän tuli uutena miehenä suoraan kapteenistoon ja toi pukukoppiin johtajuutta, jota tiesin hänessä olevan. Hän on merkittävän hyvä jatkaja meille, Räsänen myhäilee.

Eetu-Santeri Koivunen tahkosi kauden aikana 51 ottelua, joissa hän teki tehot 7+6.

– Eetu-Santeri on mennyt jokaisena vuotena yhden stepin eteenpäin kun olen häntä seurannut. Uskon, että hänessä on vielä lisää potentiaalia. Hän oli meidän ykkösalivoimaparissa ja pelasi vastustajan ykköskenttiä vastaan koko ajan. Tarvitsemme puolustussuuntaan tuollaisen palasen, Räsänen kertoo.

Lisäksi Hokin U20-joukkueessa päättyneellä kaudella kiekkoillut Henri Kyllönen hakee paikkaa Hokin Mestis-joukkueesta try-outin kautta. Kyllönen on 22-vuotias puolustaja, joka teki debyyttinsä Hokin edustusjoukkueessa Suomi-sarjassa kaudella 2018-2019.

Joukkueen rakennus hyvässä vaiheessa

Uusimpien sopimusten myötä Hokilla on nyt kasassa 17 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Pakistossa sopimuspelaajia on seitsemän ja sentteriosastolla on jo kolme nimeä tulevalle kaudelle. Räsänen on tärkeän kaistan rakentumisesta tyytyväinen.

– Sentteriosasto on tärkeä ja alakerta myös, sieltä se pelin rakentaminen kuitenkin lähtee liikkeelle. Olemme hyvässä vauhdissa ja sisässä on vielä muutama tarjous. Jos ne menee maaliin, niin meillä on erittäin hyvä tilanne juhannuksen seudulla. Uskon, että meillä on hyvää tiedotettavaa siinä, mutta ne on vielä keskeneräisiä asioita. Siihen pitää olla tyytyväinen, missä vaiheessa olemme nyt.

Räsäsellä on selkeät suunnitelmat siitä, mihin pelaajia pitää vielä hankkia.

– Pakkipuolelle pitää etsiä vielä pari miestä ja hyökkääjäkalustoon tarvitaan vielä sellaiset neljä hyökkääjää. Siellä on yksi-kaksi, jotka ovat käytännössä julkistuksia vaille valmiina, Hokki-luotsi vihjaa.

– Yritetään saada tuo iso kala nyt maaliin. Hänen kanssaan asiat ovat vielä viimeistä viilausta vaille valmiina, Räsänen sanoo.

SOPIMUSTILANNE 5.6.2022

Maalivahdit:
Patrik Koivisto 2023
Alex Mäkelä 2023

Puolustus:
Eemil Heikura 2023
Jesper Henriksson 2023
Aapo Holtinkoski 2023
Henri Kyllönen try-out
Risto Mattila 2023
Anton Troshin 2023
Daniil Troshin 2023
Joonas Virtanen 2023

Hyökkäys:
Kasperi Heinänen 2023
Janne Jokinen 2023
Eetu-Santeri Koivunen 2023
Tuomas Komulainen 2023
Arttu Lausniemi 2023
Arttu Nevasaari 2023
Mikko-Matti Paakkola 2023
Joonas Savolainen 2023