Hokki sopimuksiin neljän pelaajan kanssa

Kajaanin Hokki on tehnyt sopimukset neljän viime kaudella Nuorten SM-liigassa pelanneen pelaajan kanssa. Sopimusten myötä Hokilla on kasassa 18 pelaajaa ensi kautta varten. 

Kajaanin Hokin joukkueen rakentaminen kaudelle 2016-2017 etenee hyvää tahtia, kun joukkue täydentyy neljällä pelaajalla. Reko Tornberg, Samuli Tanhua ja Riku Korhonen ovat tehneet Hokin kanssa kaksivuotiset sopimukset ja Oscar Leppänen yhden kauden mittaisen pestin.

— Nuorten SM-Liigasta ensi kauden joukkueeseen liittyy neljä pelaajaa, kaksi puolustajaa ja kaksi hyökkääjää. Puolustus on ensi kaudeksi näiden sopimusten myötä kasassa, sillä jätämme tässä vaiheessa joukkueeseen yhden paikan avoimeksi mahdolliselle yhteistyöseura Oulun Kärppien lainapuolustajalle, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Reko Tornberg ja Samuli Tanhua pelasivat kumpikin viime kaudella Kärppien A-nuorissa. Joukkueen varakapteenina toiminut Tornberg keräsi tililleen 43 runkosarjaottelun aikana tehot 12+20 ja Tanhua 15 ottelussa 2+7.

— Tornberg oli viime kaudella yksi Nuorten SM-Liigan parhaista puolustajista. Hän on hyvä yleispuolustaja, joka pystyy pelaamaan myös ylivoimaa ja hänen rightin kätisyys on myös tärkeä lisäarvo joukkueelle. Tanhua on kova ja fyysinen peruspuolustaja, joka tykkää kamppailla niin kulmissa kuin oman maalin edessä, arvioi Laukkanen joukkueeseen liittyneitä puolustajia.

Myös hyökkäykseen uusia kasvoja

Oscar Leppänen edusti edellisen kauden aikana HIFKin A-nuoria 41 ottelussa, joissa pistetili karttui tehoin 8+15. Kauden aikana EVU:n kasvatti pääsi pelaamaan myös Mestistä Kiekko-Vantaan paidassa yhden ottelun verran, jossa pisteitä ei kertynyt.

— Leppänen on monipuolinen alaketjujen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin laitahyökkääjänä kuin sentterinä, Leppänen on myös hyvä alivoimapelaaja, Hokki-luotsi kertoo.

Riku Korhonen on SuPSissa kiekko-oppinsa saanut pelaaja, joka on pelannut viimeiset neljä kautta KalPan nuorissa. Viime kaudella oikealta ampuvalle Korhoselle kertyi KalPan A-nuorissa 33 ottelua, joissa Suomussalmelta lähtöisin oleva Korhonen sai kasaan tehot 8+9.

— Korhonen on lähtöjään kainuulainen jääkiekkoilija, joka on pelannut viime kaudet KalPan organisaatiossa. Korhonen on hyökkäyssuuntaan pelitaitava pelaaja, jonka ”kotiinpaluu” Kainuuseen on tärkeä ja hieno asia koko Hokki-organisaatiolle.

Hokin sopimustilanne 16.5.2016:

Maalivahdit:
Tuukka Smura 2017
Sami Väliharju (koko kauden laina Kärpistä)

Puolustajat:
Tino Kauppinen 2018
Risto Mattila 2017
Mikael Seppälä 2017
Samuli Tanhua 2018
Reko Tornberg 2018
Sakari Turtiainen 2017
Roni Viirlas 2017

Hyökkääjät:
Jarkko Harjula 2017
Matti Kaarlela 2017
Heikki Klemetti 2017
Riku Korhonen 2018
Markus Korkiakoski 2017
Oscar Leppänen 2017
Joni Piipponen 2018
Samu Pyykkönen 2018
Christoffer Seppelin 2017