Hokki tähtää kahden kärkeen

Keskiviikkona alkavaan Mestis-kauteen kahdeksalla harjoitusottelulla valmistautunut Hokki tähtää kärkisijoille. Sarja-avauksessa kajaanilaisten vastaan asettuu Jokipojat, jonka Hokki voitti kahdesti harjoituskaudella.

Kajaanin Hokin tavoitteena on keskiviikkona Jokipoikia vastaan alkavassa Mestis-runkosarjassa kohentaa viime kauden neljättä sijaa.

— Joukkueen kanssa viime viikolla keskustellessa asetettiin tavoitteeksi runkosarjasta sijat kahden kärjestä. Jukurit on kauteen ehdoton ennakkosuosikki, mutta meidän tavoitteena on olla sen muun yhdentoista joukkueen paras, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Tuleva kausi tulee olemaan ennakkosuosikkina kauteen lähtevän Mikkelin Jukurien viimeinen Mestiksessä, joukkueen noustessa ensi kaudeksi Liigaan. Viime kauden Mestiksen mestarijoukkueen liigalisenssi hyväksyttiin viime viikon aikana. Joukkueen nousua on kuitenkin kritisoitu laajasti kabinettipäätöksenä.

— Jukurit ansaitsi omalla pelaamisellaan viime kaudella mahdollisuuden hakea lisenssiä, aivan samalla tavalla kuin KooKoo ennen heitä. Eiväthän he ilman viime kauden mestaruuttaan olisi voineet anoa paikkaa Liigaan, eli aivan ansaittu nouseminen. Tässä mallissahan on pelaaminen ja urheilu mukana, eikä vain pelkät kabinettipäätköset. On sitten eri keskustelu onko tämä hyvä vai huono malli, pohtii Laukkanen.

Hokki aloitti joukkueena harjoittelemisen elokuun alussa, joten yhteistä toimimista on ollut jo pidemmän tovin verran. Tuona aikana joukkueen vahvuudet ja heikkoudet pelaamisessa ovat tulleet valmentajalle selväksi.

— Omasta mielestäni meidän valmistautumiskautemme elokuun alusta on ollut hyvä ja ehjä. Paria pientä vammaa lukuunottamatta joukkue oli terveenä, joka mahdollisti kaikkien suunniteltujen viisikkotason harjoitusten tekemisen. Pelinopeus on ollut hyvällä tasolla näissä jo pelatuissa otteluissa ja sitä on lähdetty hakemaankin. Erikoistilannepelaamiseen ei voi olla tyytyväinen nähdyn perusteella ja puolustuspään tiiviys voisi olla myöskin paremmalla tasolla, mutta näitä parannetaan päivittäisissä harjoituksissa, arvioi Hokki-käskyttäjä.

Hokin tavoitteena on sarjan kahden kärki.

Hokin tavoitteena on sarjan kahden kärki.

Kohti keskiviikkoa ja Jokipojat-ottelua

Harjoituskauden aikana Kajaanin Hokki pelasi yhteensä kahdeksan ottelua, joista linnapaidat voittivat kuusi ja hävisivät yhden varsinaisella peliajalla sekä voittolaukauskilpailussa. Keskiviikkoisen vastustajansa, Jokipojat, Hokki kohtasi kahdesti, napaten voitot yhteismaalein 14-5. Näiden otteluiden jälkeen Jokipojat on kuitenkin vahvistanut puolustuspäätään Juuso Akkasella ja Esa Lehikoisella. Kotijoukkueelta ottelusta puuttuu varmuudella Jarkko Harjulan lisäksi viime kevään välieräsarjassa Jukureita vastaan kolmen ottelun pelikiellon saanut Markus Korkiakoski, joka kärsii rangaistustaan vielä kauden kaksi ensimmäistä kamppailua.

— Harjoitusotteluiden mallisia maalimääriä ei liene luvassa, nyt kun Jokipojat on vahvistanut puolustuspäätään kahdella tälle tasolle hyvällä puolustajalla. Heidän puolustuspelaaminen on varmasti parantunut selkeästi niistä kahdesta ottelusta. Omasta mielestä ottelut olivat vauhdikkaita ja molemmat joukkueet pyrkivät toteuttamaan omaa juttuaan kaukalossa. Aina kun on tälläinen tilanne, on mahdollista että tulee hyvää jääkiekkoa, päättää Laukkanen.

Kauden avausottelu Hokki-Jokipojat Kajaanin jäähallissa 16.9 kello 18.30.